Son dakika: BBP Genel Başkanı Destici'den Millet İttifakı'na tokat gibi sözler: Bunlar Öcalan'ı Ankara'da baş köşeye oturturlar
Son dakika haberine göre Millet İttifakı'ndan gelen HDP'ye bakanlık verilebileceği yönündeki açıklamalara tepki gösteren Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "HDP ile iş birliği uğruna yarın İmralı canisi, terörist başını da hapishaneden çıkartırlarsa buna da şaşırmayın. CHP'nin başını çektiği, İYİ Parti ile kurduğu Millet İttifakı; HDP ile iş birliğine devam ederse, bunlar gücü ele geçirirse bırakın Selahattin Demirtaş'ı, terörist başını içeriden çıkartıp Ankara'da baş köşeye oturturlar" dedi.
BBP Genel Başkanı Destici, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Destici, CHP'nin HDP'ye bakanlık verebilecekleri yönündeki açıklamalarını eleştirerek, "Bu teröristlerin hainliklerini, devlet düşmanlıklarını bile bile HDP ile iş birliğinden söz etmek, HDP'lilere bakanlık vermeyi onaylamak, aklından geçirerek iktidarı kazanmayı hedeflemek, bu millete karşı yapılabilecek büyük bir ihanet ve alçaklıktır.

HDP ile iş birliği uğruna yarın İmralı canisi, terörist başını da hapishaneden çıkartırlarsa buna da şaşırmayın. CHP'nin başını çektiği, İYİ Parti ile kurduğu Millet İttifakı; HDP ile iş birliğine devam ederse, bunlar gücü ele geçirirse bırakın Selahattin Demirtaş'ı, terörist başını içeriden çıkartıp Ankara'da baş köşeye oturturlar" dedi.

Filistin konusunda ise Destici, "Gazze'ye devam eden saldırılar sonucu buna ilave olarak 10 binden fazla Filistin vatandaşı yerlerinden oldu. Tüm bu yaşananlara rağmen ne BM ne de diğer kuruluşlar ne de sözde haktan, barıştan, adaletten bahseden devletlerden güçlü bir tavır göremiyoruz. Saldırılar devam ederken uluslararası toplumun, kuruluşların ve bölge ülkelerinin birçoğunun tutumları, yeni dünya düzenine ve bu düzenin bizi nasıl bir geleceğe sürüklediğine dair önemli göstergeler olarak önümüzde duruyor.




