ABD Yunanistan'a hibe silah verecek mi? ABD'li yetkiliden flaş açıklama
Doğu Akdeniz, Ege ve Kıbrıs krizlerinde Türkiye'yi kışkırtmak için 'ABD bize silah verecek' başlıkları atan Yunan basının foyası ortaya çıktı. ABD'li bir yetkili yaptığı açıklamada Yunanistan'a silah hibe edileceği haberlerini yalanladı.
Yunan medyasının, ABD'nin Yunanistan ordusunu güçlendirmek için aralarında AH-64 Appache ve OH-58D tipi saldırı helikopterlerinin de bulunduğu çok sayıda silah ve ekipmanı hibe etmeyi planladığına yönelik haberleri yalanlandı.

Yunan medyasının, ABD'nin Yunanistan ordusuna çok sayıda askeri ekipman ve silah hibe edeceği haberleri tartışmalara yol açarken, ABD'den yanıt gecikmedi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir ABD Dışişleri yetkilisi, "İhtiyaç Fazlası Savunma Malzemesi (EDA) programı bir hibe değil satış programıdır ve Yunanistan bunun için kendi ulusal fonlarını kullanıyor." dedi.








