Küçükçekmece'nin CHP'li Belediye Başkanı Kemal Çebi, PKK paçavrasının parka yapılmasını savundu

CHP'li Küçükçekmece Belediyesi, ilçede bulunan Atatürk Parkı'nda yaptığı yenileme çalışmaları esnasında parkın zeminine PKK/YPG terör örgütünü ait paçavraya benzer görsel yerleştirdi. Terörist yuvası PKK'nın paçavrasına benzeyen zemin vatandaşların yoğun tepkisini çekti. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ise bu paçavra benzeri sembolü "Bir parkta sadece sarı renginden dolayı ve oraya konulmuş, Türkiye'nin her yerinde bulunan bir yıldızdan dolayı böyle bir algıyı yaratılmasını en hafif tabiriyle oldukça fazla insafsız buluyorum" sözleriyle savundu.
Küçükçekmece Belediyesi tarafından yeniden düzenlemesi yapılan Atatürk Parkı'nın tam ortasına, terör örgütü PKK'nın paçavrasını simgeleyen renklerle bir yıldız yerleştirildi.

SORUŞTURMA SONRASI KAZITILDI
Kamuoyunda tepkilere neden olan parkla ilgili Küçükçekmece Kaymakamlığı soruşturma açtı ve parktaki yıldız kazıtıldı.

CHP'Lİ BAŞKAN YAPILANI SAVUNDU
Söz konusu parkla ilgili eleştiri oklarının hedefindeki isim ise Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi oldu. CHP'li Çebi, hakkındaki eleştirilere İBB Meclisi'nde cevap verdi. Parka konulan yıldızın iyi niyetle yerleştirildiğini ifade eden CHP'li başkan, böyle bir algının oluşturulmasının en hafif tabirle insafsızlık olduğunu savundu.







