Yemek için şehir dışından geliyorlar!
Denizli'de 'Tandır Kebabı' geleneği asırlardır devam ediyor. Tadına doyum olmayan kebabı yemek için şehir dışından bile gelenler oluyor. Kebabın en büyük özelliği ise yenilirken çatal bıçak kullanılmaması.
- Giriş Tarihi: 15:23 | 23.01.2020
- Güncelleme Tarihi: 15:23 | 23.01.2020
Denizli'nin en meşhur lezzeti olan tandır kebabını yapmak için ustalar sabahın erken saatlerinde taş fırınların başına geçiyor. İlk iş olarak fırınlarını harlayan ustalar, önceden hazırlanan kuzu etlerini özel şişlere dizmeye başlıyor. Tandır kebabının en büyük özelliği ise çatal ve bıçak kullanılmadan tüketilmesi. Yılların getirdiği geleneği birikim ve tecrübesi ile buluşturan ustaların hazırladığı kebap damaklarda tadına doyum olmaz bir lezzet bırakıyor.