A HABER GALERİ
Yemek için şehir dışından geliyorlar!
Denizli'de 'Tandır Kebabı' geleneği asırlardır devam ediyor. Tadına doyum olmayan kebabı yemek için şehir dışından bile gelenler oluyor. Kebabın en büyük özelliği ise yenilirken çatal bıçak kullanılmaması.
Giriş: 23.01.2020
15:23
Güncelleme: 23.01.2020
15:23
- 4
- 11
Yemek için şehir dışından geliyorlar!
![Yemek için şehir dışından geliyorlar!](https://iaahbr.tmgrup.com.tr/50cdbe/0/0/0/0/0/0?u=https://iahbr.tmgrup.com.tr/album/2020/01/23/1579780105068.jpg&mw=730)
Çaprak, "Ben bu mesleğe 98 yılında başladım. Çocukluğumdan bu yana bu mesleğin içindeyim. Sabah 07.30'da fırınımızı yakarız. Saat 09.30 gibi de etlerimizi içeriye atarız. En erken çıkan et 13.30 gibi çıkar o da kaburgadır. Ardından ön kol, böbrek yatağı ve kol üstü çıkar. Kuzunun arka budunu atmayız o biraz daha yağsızdır ve yağsız olduğu için biraz kız düşer onu atmayız. Kol üstü, ön kol, böbrek yatağı ve kaburgası kullandığımız parçalardandır. Denizliye özel bir yemektir. Çatal bıçak kullanılmaz el ile yenir ve hafif yağlı yenmesi daha güzeldir" diye konuştu.