A HABER GALERİ
Yöneticiliği bırakıp çiftçiliğe başlayan 'topuklu çiftçi'nin yeni hedefi 160 bin ton üretim
Antalya'da 20 yıldan fazla turizm sektöründe yöneticilik yapan Gülay Yando, mesleğini değiştirip çiftçi oldu. Zamanının çoğunu 20 dönüm arazide kurduğu tesisinde geçiren ve arkadaşları trafından 'topuklu çiftçi' diye anılan Yando, kendisine 160 bin ton yıllık muz üretim hedefi koydu.
Giriş: 29.01.2019
16:18
Güncelleme: 29.01.2019
16:22
- 4
- 12
![Yöneticiliği bırakıp çiftçiliğe başlayan ’topuklu çiftçi’nin yeni hedefi 160 bin ton üretim](https://iaahbr.tmgrup.com.tr/84fdbb/0/0/0/0/0/0?u=https://iahbr.tmgrup.com.tr/album/2019/01/29/yoneticiligi-birakip-ciftcilige-baslayan-topuklu-ciftci-1548767837201.jpg&mw=730)
ARKADAŞLARI 'TOPUKLU ÇİFTÇİ' DİYOR
Antalya ekonomisi için turizm ve tarımın dinamik sektörler olduğunu anlatan Yando, arkadaşlarının 'topuklu çiftçi' ve 'hanım ağa' gibi söylemleriyle motive olduğunu anlattı. İlk yıl bitkileri genç olduğu için yüzde 100 verim alamadığını dile getiren Yando, "Bu yıl yüzde 100 üretim kapasitesine çıkacağımı düşünüyorum. Bir muz salkımı ortalama 35- 40 kilogram geliyor.