Türkiye ABD yapımı HIMARS çoklu roketatar sistemlerine alternatif üretti! Macaristan alım yapacak mı?
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin ABD yapımı HIMARS çoklu roketatar sistemlerine alternatif ürettiğini dile getirdi. Macaristan'ın alım yapmak için düşünce sürecinde olduğunu belirten Bakan Varank, HIMARS'a rakip olarak TRG ve TRLG sistemlerinin geliştirildiğini vurguladı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Macaristan'da Türkiye-Macaristan 8. Dönem Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Toplantısı'nda, "ABD yapımı HIMARS çoklu roketatar sistemlerine alternatif ürünleri Türkiye'de üretiyoruz" dedi.

Resmi ziyaret kapsamında Macaristan'da bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye-Macaristan 8. Dönem Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Toplantısı'na katıldı.

"TÜRKİYE'DE TRG VE TRLG VAR"
Bakan Varank, Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile birlikte yaptığı ortak basın açıklamasında gündemde ABD yapımı HIMARS çoklu roketatar sistemlerinin satın alınıp alınmayacağı tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.






