Japonya'nın eski başbakanı Shinzo Abe'ye suikast! Shinzo Abe hayatını kaybetti | Suikastın perde arkası ne?

Son dakika haberine göre Japonya'nın eski başbakanı Shinzo Abe, Japonya'nın batısındaki Nara kentinde konuşma yaptığı sırada suikasta uğradı. Göğsünden vurularak yaralanan ve hastaneye kaldırılan Abe hayatını kaybetti. Suikastı düzenleyen Tetsuya Yamagami'nin deniz kuvvetlerinde görev yapmış eski bir asker olduğu ortaya çıktı. Suikastın arkasında uluslararası bir bağlantı var mı? Arkasında Rusya veya Çin mi var? Japon mafyası Yakuza'nın işi mi? Shizoka Üniversitesi Öğretim Görevlisi Seijiro Takeshita, A Haber canlı yayınında detayları anlattı. A News Yayın Koordinatörü Orhan Sali, üzerinde durulan senaryoları anlattı.
Japonya'nın eski başbakanı Shinzo Abe, Japonya'nın batısındaki Nara kentinde konuşma yaptığı sırada suikasta uğradı.
Japonya Devlet Televizyonu NHK'nin haberine göre, Abe, kentte Liberal Demokrat Parti adayının seçim kampanyasına destek için açık havada yapılan etkinlikte yaptığı konuşma sırasında göğsünden vuruldu.
HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ
Hastaneye kaldırılan Abe tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
NHK'nın geçtiği son dakika bilgisine göre, saldırgan olay yerinden uzaklaşamadan yakalanırken kullandığı silah da ele geçirildi. Ağır yaralı Abe, bir branda altında taşınarak helikoptere bindirildi.

El yapımı iki namlulu bir silahla saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen saldırganın 41 yaşında bir erkek olduğu bilgisi de yerel medyada aktarıldı.
SALDIRGANIN İLK SÖZLERİ
NHK haberine göre, gözaltına alınan zanlı, Japonya'nın eski başbakanından memnun olmadığını ve onu öldürmeye çalıştığını söyledi.

Japonya'nın 2012-2020 döneminde başbakanlık görevini yürüten Abe, ülkenin en uzun süre iktidarda kalan başbakanı olmuştu. Abe görevi, iki yıl önce sağlık gerekçeleriyle bırakmıştı.





















