aHaber
23 Nisan 2021, Cuma
  • MANŞET
  • CANLI YAYIN
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • RAMAZAN
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Haber Özel Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza Belgesel Kuşağı Klipler Portre Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Bir insan bir hikaye Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Erkan Tan İle Sabah Ajansı 15 Temmuz
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL VİDEO
  • MAGAZİN
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
      • Apara Radyo
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
      • Apara Radyo
  • RAMAZAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Kuruluş Osman Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Hercai Bir Zamanlar Çukurova Akıncı Maraşlı Kardeşlerim Hercai Eski Diziler
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Televizyon Sağlık Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar Ramazan
      Galeri NASA'dan Akyaka Azmak nehri paylaşımı: Vay be... Güzelliğini yaşayın Türkiye genelinde 23 Nisan coşkusu! Bayraklar asıldı balonlar uçuruldu ve kortejler düzenlendi Son dakika | Hollanda'da nefesler tutuldu! 94 metrelik dev yat dar kanaldan böyle geçti Okul bahçesinde buldu! Gören şaşıp hayran kalıyor! Hayatında gördüğü en büyük... Bir Zamanlar Çukurova Perşembe akşamının galibi oldu! Ümit Züleyha’yı ölüme mi terk etti? Tek dozda hangi aşı ne kadar koruma sağlıyor? İşte dikkat çeken araştırmanın sonuçları Kuruluş Osman’ın yıldızı Cüneyt Arkın 23 Nisan’ı o kareyle kutladı Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı! İşte bayramın kahramanı çocuklardan mesajlar
      Üye Girisi / Üye Ol Namaz Vakitleri RSS Bize Ulaşın Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası
  • BİZE ULAŞIN
Namaz Vakitleri şehir ara
    Haberler Dünya Haberleri Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den Ermenistan açıklaması: Ülkede şu an buhran hakim

    Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den Ermenistan açıklaması: Ülkede şu an buhran hakim

    Son dakika haberi... Ermenistan'daki darbe girişiminin ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Aliyev, "Ermensitan'da şu an buhran hakim" dedi.

    DÜNYA
    Giriş Tarihi: 26.02.2021 Güncelleme Tarihi: 26.02.2021
    ABONE OL
    Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den Ermenistan açıklaması: Ülkede şu an buhran hakim

    Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Hocalı katliamının yıl dönümünde gerçekleştirdiği basın toplantısında, "Dağlık Karabağ'ın statüsü meselesi artık konuşulmamalı. Azerbaycan olarak Dağlık Karabağ sorununun çözüldüğünü açık bir şekilde söylüyoruz" dedi.

    Aliyev: Ermenistanda şu an buhran hakim ALİYEV: ERMENİSTAN'DA ŞU AN BUHRAN HAKİM

    Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Hocalı katliamının yıl dönümünde video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen basın toplantısında yerel ve yabancı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Aliyev, işgal altındaki Azerbaycan topraklarını işgalden kurtararak Hocalı katliamının kurbanlarının intikamını aldıklarını belirtti. Ermenistan yönetiminin zamanında Azerbaycan'ı dinlemediği için rezil bir duruma düştüğünü vurgulayan Aliyev, "Biz hiçbir zaman başka ülkelerin iç işlerine karışmıyoruz. 10 Kasım'da imzalanan anlaşma icra ediliyor, icra edilmelidir. 10 Kasım'da imzalanan anlaşmaya uyulmaması durumunda Ermenistan daha zor bir duruma düşecektir. Ermenistan'ın önünde birkaç seçim var. Ama onlar için en uygun seçim 10 Kasım Anlaşmasına uymaktır. Aksi takdirde onlar için daha da ağır durum oluşabilir" dedi.

    Aliyev, uzun yıllar boyunca Azerbaycan'a adaletsizlik yapıldığını ve Ermenistan yanlış yapsa bile onların haklı çıkarıldığını söyledi.
    Azerbaycan vatandaşlarının Karabağ'a ne zaman yerleşeceği sorusunu cevaplayan Aliyev, "Bu soruyu ben de her gün kendime soruyorum. Kısa zaman içinde vatandaşlarımızın kendi topraklarına gitmesini ben de istiyorum. İlk aşamada Zengilan bölgesinde Akıllı köy projesi yürütülüyor ve yıl sonuna kadar tamamlamayı düşünüyoruz. Büyük şehirle geri dönüş için ise ilk önce şehirlerin planlanması yapılmalı. Altyapı çalışmaları yapılmalı, binalar, okullar, hastaneler yapılmalı. Bunlar da zaman isteyen bir süreç" dedi.

    DAĞLIK KARABAĞ'IN STATÜSÜ
    Dağlık Karabağ sorununun bittiğini vurgulayan Aliyev, "Bizim kanaatimiz böyledir. Biz Azerbaycan olarak Dağlık Karabağ sorununun çözüldüğünü açık bir şekilde söylüyoruz. Yani Azerbaycan tek başına bu sorunu çözdü. 10 Kasım'da bu sorun çözüldü. Ermenistan ve Ermenistan halkı bu konunun ne kadar az dile getirirsen o kadar iyi olacağını söylemek istiyorum. Dağlık Karabağ'ın statüsü meselesi artık konuşulmamalı. Biz itiraz etmiyoruz. Ermeni nüfusu bizim diğer yerlerimizde de yaşıyor ve herhangi bir sorun yok. Dolayısıyla statü açısından bugün birisi bu konuyu gündeme getirirse barıştan çok çatışmaya hizmet ettiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

    "'İSKENDER' FÜZESİNİN FIRLATILIŞINI GÖRMEDİK"
    Aliyev, Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın "İskender" füzesi ile ilgili açıklamalarına değinerek, "İskender füzesinin fırlatıldığını görmedik. Dolayısıyla bu açıklama yapıldığında dün yine ilgilendik ama hayır görmedik. Halk arasında söylenen boş bir sözdür" dedi.

    "TÜRK-RUS ORTAK MERKEZİ"
    Aliyev, açıklamalarına şöyle devam etti: "Rusya-Türkiye Gözlem Merkezi'nin faaliyetlerine gelince, bunun 10 Kasım'da imzalanan bir açıklamaya da yansıdığını söyleyebilirim. Rus-Türk Gözlem Merkezi olacağı belirtilmedi. Ancak bu anlaşma üzerinde anlaştığımızda bunu belirtmiştik. Azerbaycan, bütün masrafları karşılayarak Ağdam'ın Marzili köyü yakınlarında Gözlem Merkezini kurdu. Tüm koşullar oluşturulmuştur. Bildiğiniz gibi İzleme Merkezi faaliyet göstermektedir ve ana amacı, bu çatışma bölgesinde herhangi bir çatışmayı önlemek için insansız hava araçlarının kullanılması da dahil olmak üzere savaş sonrası dönemi izlemek. Bu Gözlem Merkezi'nin savaş sonrası dönem için çok önemli bir araç olacağını düşünüyorum."

    "TÜRKİYE'NİN DESTEĞİ"
    "Türkiye savaşın ilk günlerinden beri desteğini göstermiştir. Türkiye Azerbaycan'ın haklı işine olan desteğini gösterdi. Sayın Cumhurbaşkanı ilk günden beri desteğini açık bir şekilde göstermiştir" diyen Aliyev, Türkiye'nin tutumunun sorunun çözülmesinde önemli bir rol oynadığını ifade etti.

    "HOCALI'DA BİRLİKTE YAŞAMAK"
    Aliyev, şu ifadeleri kullandı: "Azerbaycan'da çeşitli halkların temsilcileri bir aile gibi yaşıyor. Çeşitli ülkelerde Ermenilerle Azerbaycanlılar birlikte yaşadığı örnekler var. Bu süre isteyen bir süreç olacak. Bunun başka bir yolu yoktur. Ermenistan tarafı da bunu anlamalı. Biz hiçbir zaman Hocalı katliamını unutmayacağız. Hem kurbanların yakınları hem de Azerbaycan halkı olarak. Savaşın yaralarını sarmak için vakit lazım. Bunu anlıyoruz. Hiç kimseye acele ettirmiyoruz. İstediğimize ulaşmamız için sabırlı olmalıyız. Gereken bütün adımları zamanında atmalıyız."

    YABANCI ASKERLER
    Amaçlarının Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü yeniden sağlamak olduğunu belirten Aliyev, "Bunu başardık. Askeri bir zafer kazandık. Biz bu toprakları müzakere ve görüşmelerle değil askeri yollarla kurtardık. Savaşarak, kan dökerek, şehitler vererek. Adaleti yerine getirdik. Şehitlerimizin kanını aldık. Savaş alanında düşmandan intikam aldık. Barış güçlerine gelince, Azerbaycan topraklarındaki faaliyetleri geçicidir. Bu askerler özel bir görevde. Bu askeri üs anlamına gelmez. Rus barışı koruma güçleri burada barışı koruma görevi yürütüyor. Bence iyi gidiyorlar. Zaman zaman bazı sorunlar ortaya çıkar. Ancak genel olarak, Rus barışı koruma güçlerinin çalışmaları tatmin edici olarak kabul edilebilir" ifadelerini kullandı.

    ERMENİSTAN'DAKİ DARBE GİRİŞİMİNE DÜNYA GENELİNDEN TEPKİ

    Ermenistan ordusunun Başbakan Nikol Paşinyan ve hükümetinin istifasını talep etmesine Avrupa, ABD ve NATO'dan tepki geldi. Açıklamalarda ordunun siyasete karışmaması ve demokrasiye bağlı kalınması gerektiğine vurgu yapıldı.
    Ermenistan ordusunun dün Başbakan Nikol Paşinyan ve hükümetinin istifasını istemesiyle derinleşen siyasi krize Avrupa, ABD ve NATO'dan peş peşe açıklamalar geldi. Paşinyan'ın destekçileri ile sokağa dökülmesinin ardından muhalefet kanadı da meydanlara çıkarken, yaşanan gerilim üzerine NATO'dan taraflara itidal çağrısı yapıldı. NATO'dan yapılan açıklamada, "Müttefiklerimizle Ermenistan'daki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Durumun daha da ağırlaşmasına yol açacak eylem ve sözlerden kaçınılmalıdır. Her türlü siyasi anlaşmazlık, Ermenistan Anayasasına uygun olarak barışçıl ve demokratik bir şekilde çözülmelidir" denildi.

    BİRLEŞMİŞ MİLLETLERDEN İLK TEPKİ: "ANAYASA VE DEMOKRATİK DÜZENE TAM SAYGI"
    Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stefan Dujarric, Ermenistan'da yaşanan olayları değerlendirdiği açıklamasında, "Ermenistan'da karşılaştığımız durum bizi son derece endişelendiriyor. Tüm tarafların sakin kalması çok önemli. Tarafları özverili olmaya çağırıyoruz, gerilimleri azaltmak ve siyasi farklılıkları çözmek için kapsayıcı bir diyalog çağrısında bulunuyoruz. Her türlü tepki anayasa ve demokratik düzene tam saygı gösterilerek yapılmalıdır" dedi.

    AVRUPA BİRLİĞİ'NDEN ORDUYA UYARI MESAJI
    Avrupa Birliği (AB) tarafından da Ermenistan'daki gelişmeler yakından takip edilirken, AB Komisyonu Sözcüsü Peter Stano özellikle orduya mesaj vererek, "Siyasi farklılıklar barışçıl bir şekilde ve parlamenter demokrasi ilkelerine ve süreçlerine sıkı sıkıya uygun olarak çözülmelidir. Ermenistan Anayasasına göre silahlı kuvvetler siyasi konularda tarafsızlığı korur ve sivillerin kontrolü altındadır. Demokratik ve anayasal düzeni sürdürmek, Ermenistan'ın karşılaştığı sorunları etkin bir şekilde çözebilmesinin tek yoludur" dedi.

    ABD: "ORDU SİYASETE KARIŞMAMALI"
    ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Ermenistan'da yaşanan olaylara ilişkin, "Tüm taraflara orduların demokratik siyasete karışmamasına yönelik temel prensibini hatırlatıyoruz. ABD, Ermenistan'daki demokratik süreç ve kurumların gelişmesine destek olmuştur. Ermenistan demokrasisini ve egemenliğini desteklemeye devam ediyoruz ve liderlerine, hukukun üstünlüğüne, Ermeni demokrasisi ve kurumlarına saygı gösterecek şekilde farklılıklarını barışçıl bir şekilde çözmeleri çağrısında bulunuyoruz" dedi.

    Price basın toplantısında bir gazetecinin, Ermeni ordusunun tavrını ABD tarafından darbe olarak yorumlayıp yorumlamayacağı ile ilgili soruya ise, "Dışişleri Bakanlığı'nın bir darbenin gerçekleşip gerçekleşmediğine ilişkin bir süreci var. Başka durumlarda bunu konuştuk. Bu da Myanmar'dı. Orada 1 Şubat'ta ordu, demokratik sivil yönetime el koyduktan sonra bu karara varmıştık. O zaman da demiştim, Bakanlığın böyle bir tanımlamaya varması için 3 kriter var. Şu anda bu durumda bu yönde bir tanımlama yok. Ermenistan demokrasisini ve egemenliğini destekliyoruz ve ortaya çıkan durumları yakından izlemeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

    İRAN VE FRANSA'DAN AYRI AYRI MESAJ
    Ermenistan'a komşu ülke olan İran'da Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, İran'ın Ermenistan'daki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek, "Tüm tarafları itidalli olmaya ve şiddetten kaçınmaya çağırıyoruz" dedi.

    Fransa'nın Ermenistan Büyükelçiliği ise ülkede yaşanan gelişmeler karşısında vatandaşlarına uyarı mesajı yayınlayarak, "Erivan'daki protestolar bağlamında Fransa vatandaşlarını mitinglerden uzak durmalarını ve gelişmeler konusunda Fransa Büyükelçiliği'nin talimatlarına uymaya davet ediyoruz" denildi.

    Paşinyan, Putin ile görüştü PAŞİNYAN, PUTİN İLE GÖRÜŞTÜ
    Aliyevdan Ermenistan açıklaması ALİYEV'DAN ERMENİSTAN AÇIKLAMASI
    Ermenistanda darbe girişimi! ERMENİSTAN'DA DARBE GİRİŞİMİ!

    A HABER UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

    GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
    • A A
    DİĞER
    ahaber.com.tr
    • VİDEO
    • CANLI YAYIN
    • PROGRAMLAR
      • Düşünce Atlası
      • Yaz Boz
      • Kadraj
      • Toplumsal Hafıza
      • Canan Barlas ile Gündem
      • Arka Plan
      • Memleket Meselesi
      • Seyahatname
      • Belgesel Kuşağı
      • Diplomasi
      • Söz Teması
      • Medya Dünyası
      • İş'in sırrı
      • Dijital Çağ
      • Z Raporu
      • 1.Sayfa
    • Üye Girişi
    • Üye Ol
    • A HABER ÖZEL
    • GÜNDEM
    • EKONOMİ
    • SON DAKİKA
    • YAŞAM
    • DÜNYA
    • SPOR
    • MAGAZİN
    • TEKNOLOJİ
    • OTOMOBİL
    • DİN
    • TARİH
    • SAĞLIK
    • YAZARLAR
    • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
    • GALERİ
      • En Yeniler
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Ekonomi
      • Magazin
      • Spor
      • Otomobil
      • Teknoloji
    • RSS
    • BİZE ULAŞIN
    • KÜNYE
    • VERİ POLİTİKASI
    • KARİYER
    • FREKANSLAR
    • ARŞİV
    • YAYIN AKIŞI
    • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
    Daha Fazla Gör
    • Son dakika video izle
    • Son dakika haberleri
    • A Haber analiz
    • Gündem haberleri
    • Ekonomi haberleri
    • Otomobil haberleri
    • Namaz vakitleri
    • Hava durumu
    • İstanbul Yol durumu
    • Atv canlı yayın izle
    • Spor haberleri
    • Foto galeri
    • Son dakika emekli haberleri
    • Teknoloji haberleri
    • A Haber programlar
    • Sabah – Takvim yazarları oku
    • Kuruluş Osman izle
    • Gazete manşetleri
    • Instagram dondurma
    • LCDP final sezonunda İstanbul olacak mı? Netflix La Casa De Papel 5. sezon ne zaman başlayacak? Yeni sezon fragmanı...
    • Evde bakım maaşı yatan iller güncel liste: 23 Nisan Cuma evde bakım maaşı hangi illere yattı? e-Devlet sorgulama!
    • Müjde verildi! Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? 2021 Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi ayın kaçında verilecek?
    • En az 5.000 TL maaş verilecek! Kızılay personel alımı hangi kadrolara yapılacak? 2021 başvuru şartları...
    • Bugün eczaneler açık mı? 23 Nisan'da eczaneler açık mı, kapalı mı? Sokağa çıkma yasağı nöbetçi eczaneler listesi...
    • Diyanet son dakika: 23 Nisan'da Cuma namazı var mı? Bugün camilerde Cuma namazı kılınacak mı, yasak mı?
    • 23 Nisan ile ilgili şiirler! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel en güzel resimler ve şiirler
    • 23 Nisan mesajları 2021: En güzel ve en yeni 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajları ve sözleri
    • 23 Nisan Cuma hutbesi konusu nedir? Diyanet bugünkü Cuma hutbesini yayımladı! İşte Cuma hutbesi tam metni
    • BİM 23 Nisan aktüel ürün kataloğu şıkır şıkır! Bayram tadında binlerce üründe indirim çılgınlığı! Smart TV, akıllı saat, kulaklık...
    • 23 Nisan otobüsler ücretsiz mi? 23 Nisan İETT ücretsiz mi, bedava mı? İşte çalışma saatleri...
    • 23 Nisan kargolar, PTT, eczaneler, noterler, bankalar açık mı, kapalı mı? 23 Nisan yarın nereler açık, kapalı?
    • ahaber.com.tr
    • iPhone iPhone
    • Android Android
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • Flipboard Flipboard
    • Youtube
    • RSS
    ANA SAYFA