AĞIZDA DAĞILAN KAVURMA TARİFİ | Dana etinden yumuşak kavurma nasıl yapılır? İşte kurban etine lezzet katan sır gibi tarif...
'Saç kavurma nasıl yapılır?' sorusunun cevabı Kurban Bayramı itibarıyla merak konusu oldu. Kurban ibadeti yerine getirilirken, günün en çok araştırılanları arasında kurban etinden kavurma tarifi yer aldı. Lezzetli, en kolay ve lokum kıvamında bayram kavurması tarifini sizler için derledi. Peki, bayram kavurması nasıl yapılır? İşte kurban etinden en leziz saç kavurma tarifi ve yapılışı....
"Kurban kavurması nasıl pişirilir?" sorusunun cevabı araştırma konusu oldu. Kurban ibadetini yerine getirenler, kurban kesildikten sonra ikram edilmek için hazırlanacak olan et kavurmasının bazı püf noktaları bulunuyor. İşte ağızda dağılan sade et kavurma tarifi ve yapılışı...

ET KAVURMASI NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
500 gram kuşbaşı dana eti
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı sıcak su

SADE ET KAVURMA NASIL YAPILIR?
Çelik bir tencereyi iyice ısıtın ve etleri tencereye alın.
Etler suyunu çekip tekrar salana dek yüksek ateşte kavurun.
Etler kavrulurken soğanı küp küp doğrayın ve suyunu çekmiş olan etlere ekleyin.
Zeytinyağını da gezdirin ve 3 dakika kadar bu şekilde kavurun. Daha sonra üzerine tereyağını ekleyin.
Ardından kaynar suyu ekleyin. Karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
Etler iyice yumuşayana dek yaklaşık 30 dakika bu şekilde pişirin.
Etler yumuşayınca tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın.






