Kurban etine sakın çatal, bıçak değdirmeyin! Herkes aynı hatayı yapıyormuş! İşte et pişirirken doğru bilinen yanlışlar...
'Kurban eti nasıl pişirilir?' sorusu arama motorlarında hız kazandı. Kurban Bayramı'na girilmesiyle birlikte et pişirmenin püf noktaları araştırılmaya başlandı. Uzmanlar kurban etinin doğru pişirilmesi gerektiği vurgulanırken milyonlarca kişinin doğru bildiği yanlış ortaya çıktı. İşte, kurban etinin pişirilmesi hakkında önemli detay...
Kurban etini sakın böyle pişirmeyin! Bütün besin değeri yok oluyor... Kurban Bayramı'nın vazgçilmez lezzeti et kavurma, bugün bütün sofralarda yerini alacak. Ancak uzmanlar, etin doğru pişirilmesinin sağlığımız üzerinde büyük rol oydadığını söylüyor. Peki, kurban eti nasıl pişirilir? İşte, milyonlarca kişinin yaptığı hata...

KURBAN ETİNE SAKIN ÇATAL, BIÇAK DEĞDİRMEYİN!
Dr. Fevzi Özgönül, "Aslında iç yağı ile yapılan bir kavurma hem vücudumuzu güçlendirir hem de kilo ile mücadelemizde bize fazlasıyla yardımcı olur" dedi.
Özgönül, kurban etini doğru pişirme ve sağlıklı yeme yöntemini anlattı:

KURBAN ETİ NASIL PİŞİRİLİR?
Kurban etimizin çok yağlı kısımlarını iyice temizleyip küp küp doğrayalım,
Eti rahatlıkla pişeceği büyüklükte bir tencereye alalım,
Kesinlikle tereyağ veya kuyruk yağı koymayalım et kendi ağı ile pişmeye başlamalıdır,
Çatal, bıçak gibi delici bir gereçle karıştırmayalım yoksa etin içerisindeki su fazlası ile dışarı çıkar böylece etin hem tadı hem de besin değeri kaybolur.
Eti mutlaka çok kısık ateşte ve tencerenin kapağı tam kapalı şekilde kendi suyunda pişirelim


