Giriş Tarihi: Son Güncelleme:
ahaber.com.tr Haber Merkezi

Trump'tan dünyayı sarsan "Grönland" ve "Fransa" çıkışı! ABD Başkanı'ndan yeni dünya düzeni mesajı: Tek güç biziz

ABD Başkanı Donald Trump, Davos zirvesi öncesinde hem sosyal medya hesabı üzerinden hem de uçakta gazetecilere yaptığı açıklamalarla küresel siyasetin merkezine oturdu. Grönland’ın stratejik öneminden Fransa’ya yönelik dev gümrük vergisi yaptırımına kadar pek çok konuda sert mesajlar veren Trump, ABD ordusunun yenilenen gücüyle dünyada barışı sağlayacak tek güç olduklarını iddia etti. Öte yandanTürkiye’nin bölgesel liderliği ve Başkan Erdoğan’ın barış diplomasisine olan güven de vatandaşlar tarafından bir kez daha vurgulandı.

Davos zirvesi öncesi açıklamalarda bulunan Donald Trump, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile yaptığı telefon görüşmesine değinerek, "Grönland ulusal ve dünya güvenliği için zorunludur. Bu noktadan bir geri dönüş olamaz" ifadelerini kullandı. Bu konuda herkesin hemfikir olduğunu belirten Trump, ABD'nin dünyanın açık ara en güçlü ülkesi olduğunu, "Bunun nedeni, yeniden inşa ettiğimiz ordumuzdur. Dünya çapında barışı sağlayabilecek tek güç biziz, yani ABD'dir. Bu oldukça basit bir şekilde güçle yapılır" sözleriyle aktardı.

FRANSA'YA ŞOK YAPTIRIM: %200 GÜMRÜK VERGİSİ!

Gazze konusunda oluşturulan barış kuruluna katılmayı reddeden Fransa'ya karşı Trump'ın tepkisi çok sert oldu. Batı ittifakı içindeki çatlağı derinleştirecek bir hamle yapan ABD Başkanı, Fransa'nın bu tavrı üzerine, "Fransa'da üretilen alkollü içeceklere %200 gümrük vergisi getirilecek" açıklamasında bulundu. Trump'ın bu kararı piyasalarda büyük yankı uyandırırken, Batı dünyasındaki liderlik krizini de bir kez daha gözler önüne serdi.