A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
06 Aralık 2025, Cumartesi
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri Yasemin Şefkatli’nin gece yarısı paniği: Vampir oluyorum galiba! Ankara’da film sahnelerini aratmayan olay! Sosyal medyada tanıştığı kadın hayatını kabusa çevirdi Doğal mucize sanılıyor: Bu burun açma yöntemi semptomları iki kat artırıyor Dünya güzellik listesine Türk damgası! Ünlü oyuncu ilk 10’da... AÖL 1. dönem sınav tarihleri 2025-2026: MEB Açık Öğretim Lisesi sınavları ne zaman? Lisede akran terörü! Yatakhaneyi bastılar: 7 öğrenciye saldırdılar İsrail alarm verdi: Türkiye F-35 eşiğinde… Bölgedeki hava üstünlüğü sarsılabilir! 71 yaşına giren Gülşen Bubikoğlu siyahlar içinde paylaştı!
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Haberler Özel Haber Haberleri Rusya-Ukrayna savaşı İstanbul'da mı son bulacak? Dünyanın gözü İstanbul'da

Rusya-Ukrayna savaşı İstanbul'da mı son bulacak? Dünyanın gözü İstanbul'da

ahaber.com.tr Haber Merkezi
Giriş: 14.05.2025 10:26 Güncelleme: 14.05.2025 10:44
Rusya-Ukrayna savaşı İstanbul’da mı son bulacak? Dünyanın gözü İstanbul’da

İstanbul 3 yıl aradan sonra yarın Rusya-Ukrayna arasındaki doğrudan görüşmelere ev sahipliği yapacak.  Dünyanın gözü yarın hem barış masasında olacak hem de Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceği mesajlarda olacak. Gelişmeleri A Haber canlı yayınına katılan akademisyen Doç. Dr. Abdullah Aydın değerlendirdi.

Gözler yarın İstanbul'da yapılacak Ukrayna-Rusya barış zirvesine odaklanırken Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Perşembe günü Erdoğan ile görüşeceğim. Trump'ı İstanbul'a da davet ettik." dedi. Trump'tan ise yanıt geldi. ABD Başkanı Trump yaptığı açıklamada İstanbul'a ABD Dışişleri Bakanı Rubio'nun geleceğini söyledi.

Gözler Putin'in zirveye katılıp katılmayacağına odaklanırken Kremlin Sözcüsü Peskov, "Heyetimiz perşembe günü İstanbul'da olacak" dedi. Gelişmenin ardından Ukrayna lideri Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Putin, Rusya'da her şeyi belirleyen kişidir, bu yüzden savaşı çözmek zorunda olan kişidir. Bu onun savaşıdır. Bu nedenle müzakereler onunla yapılmalıdır." ifadelerine yer verdi. Gelişmeleri A Haber canlı yayınına katılan akademisyen Doç. Dr. Abdullah Aydın değerlendirdi.

BARIŞIN ADRESİ İSTANBUL!

TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ GÜCÜ

Doç. Dr. Abdullah Aydın: Rusya-Ukrayna savaşı bitme aşamasına doğru gidiyor. Yani bitecek gibi gözüküyor. Bu süreçlerde aslında satranç oyununun bir hamleler boyutu. Bunun da en önemli ayağının İstanbul'da olması da tabi tesadüfi değil. Türkiye'nin güçlü duruşu ve hani dost da olsa, düşman da olsa sözünü güvenilir, itibar edilir ve sözünün arkasında durma noktasında göstermiş olduğu irade Türkiye'nin en önemli gücü.

Ekran görüntüsü / A HaberEkran görüntüsü / A Haber

DÜNYADA TÜRKİYE İZİ

Tabii ki bu gücü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 20 yıldır dış politikada atmış olduğu adımlar üzerinden okumak lazım. Yani böyle tesadüfi bir durummuş gibi değil. Bölgede son 3-4 aydır olan olaylara bir göz attığımızda gerçekten çok ciddi bir dönüşüm yaşıyor bölge. Yani bunun bir ayağı olarak değerlendirmek lazım. Ukrayna-Rusya oluşabilecek ateşkes ve sonrasındaki barışı. Bunda da yine Türkiye var. Yani bu işin merkezinde dünyada bu son dönemde yaşanan olayların her birinde bir Türkiye'nin bir izini, bir katkısını, görüyoruz.

Ekran görüntüsü / A HaberEkran görüntüsü / A Haber

TÜRKİYESİZ BU İŞLER OLMAZ

Azerbaycan Ermenistan Savaşı'na başlayan süreçte, yani Ermenilerin en büyük tepkisi Türklere, Türkiye'ye karşıydı. Azerbaycan'a vermiş olduğu destek üzerinden. Aynı şeyi bugün Hindistan-Pakistan meselesinde de görüyoruz. Suriye konuşuyor, Suriye'de de görüyoruz. İşte Irak ve bölgesel yönetim, Türkiyesiz bu işler olmaz vurgusunu yapıyor. Bunun üstüne PKK silah bırakıyor. Trump bazı noktalarda İsrail konusunda bazı noktalarda anlaşamamasına rağmen sürekli olarak Türkiye'yi övüyor. Bunlar tesadüfi vakalar değil. Ve bununla bir ayağı yine, yine İstanbul görüşmesinin olması tabii ki Türkiye'nin tarihten gelen gücü, etkisi, üstlenmiş olduğu misyon ve son 20 yıllık süreç içerisinde kaybettiği bazı gerçekliklerini yeniden kazanması. Dolayısıyla İstanbul tesadüfen seçilmiş değildir.

Ekran görüntüsü / A HaberEkran görüntüsü / A Haber

ARABULUCULUK DA GÜÇ İSTER

Güçlü bir Türkiye olmasa bu tarz konuşmaları, bu tarz görüşmeleri burada değil başka yerde yaparlar. İşte alternatifler çoğaldı; biliyorsunuz Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri var. Onlar zaten bu işlerde bu arabuluculuk görevlerini üstlenerek kendilerine dünyada alan açmaya çalışıyorlar. Arabuluculuk da güç ister.

Son gelişmelere bakara işin kolaylaşma ihtimali üzerinden Türkiye'de oluyor. Yani burada bunu göz ardı etmemek lazım. Burada Türkiye iki tarafın da masaya yüksek elden başlayıp ellerini düşüreceği ortamda onlara karşılıklı güven verme noktasında bir katkı sağlayacak. Yani Türkiye'nin masada olması bununla alakalı. Dolayısıyla herkes yüksek elden açıyor. Zelenskiy daha yüksek elden açıyor, açıkçası mevcut durumundan kaynaklı. Yani daha doğrusu işte içine düşmüş olduğu zorluktan dolayı daha yüksek elden açıp daha fazla taviz verecek.

Ekran görüntüsü / A HaberEkran görüntüsü / A Haber

Bu görüşmede Zelenskiy yüksek perdeden başlamış olduğu nokta da ona Avrupalıların vermiş olduğu sufleler yüzünden böyle. Putin şunu da biliyor. Bu iş Trump'la çözülecek, bu iş Türkiye'yle çözülecek. Avrupa bu işte açıkçası hem diplomasi açısından hem işte askeri destek açısından sınıfta kaldı. Dolayısıyla sorunun çözülmesi için Türkiye ve Amerika'nın işin içerisinde olmadığı bir alternatifte burada savaşın bitmeyeceğini kendileri de biliyorlar. Hani bu bağlamda değerlendirdiğimizde yani Türkiye'nin etkisi aslında masayı asıl şekillendiren bir nokta da olduğunu görmek gerekiyor.

Ekran görüntüsü / A HaberEkran görüntüsü / A Haber

PKK'NIN FESİH KARARI

PKK denilen yapının bir defa Türkiye'nin gündeminden çıkması Türkiye için çok önemli. Yani 2 trilyon dolarlık bir zarardan, 40 binden fazla insanımızın hayatını kaybettiği bir 50 yıllık bir süreçten bahsediyoruz.

Trump bölgedeki savaşları bitirme noktasında bir irade göstermeye başladı. Bugün biz Ukrayna-Rusya savaşını konuşuyoruz. Bir yandan da İsrail, Filistin savaşını da konuşuyoruz. Türkiye 'ülkemizde ve çevremizde terör istemiyoruz' mesajı verdi. Bunun da bitirilmesi lazım. Bunun için adım atılmasını vurgusunu yükseltti. Trump'ın buna razı olduğunu da görmek lazım. Alt metinde bunu okumak lazım.

Ekran görüntüsü / A HaberEkran görüntüsü / A Haber

"BAŞKAN ERDOĞAN EN ÇOK ÇABALAYAN İSİMLERDEN BİRİ"

Gazeteci Merve Şebnem Oruç: Son 10-12 yılda çok daha farklı diplomasi türleri de gördük. Dünya belki de geldiği noktalarda bunları test etti. Bir tanesini Trump tarafından görüyoruz. Adeta pazarlıkçı bir diplomasi. Yeri geliyor tehditkar bir dil de görüyoruz. Biz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmiş yıllarda farklı Amerikan başkanlarıyla farklı diplomasi türleri yürüttüğünü gördük.

DÜNYA TÜRKİYE'Yİ VE BAŞKAN ERDOĞAN'I KONUŞUYOR

Buradaki ana kelime aslında diplomasi. Cumhurbaşkanı Erdoğan her şartta kapıları açık bırakan, başkaları arasındaki problemlerde de kapıların açık olmasına, gerekirse müzakere masasını İstanbul'da kuralım hepiniz için o kapı açık olsun belki doğrudan diyalog kuramıyorsanız gelin burada kurun yeter ki konuşun diyen biri. Bu anlamda Ukrayna meselesinde en çok çabalayan isimlerden bir tanesi.

Rusya-Ukrayna savaşı İstanbul’da mı son bulacak? Dünyanın gözü İstanbul’da
Rusya-Ukrayna savaşı İstanbul’da mı son bulacak? Dünyanın gözü İstanbul’da
A HABER UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
Rusya-Ukrayna savaşı İstanbul’da mı son bulacak? Dünyanın gözü İstanbul’da Rusya-Ukrayna savaşı İstanbul’da mı son bulacak? Dünyanın gözü İstanbul’da Rusya-Ukrayna savaşı İstanbul’da mı son bulacak? Dünyanın gözü İstanbul’da
İstanbul’da Rusya-Ukrayna zirvesi! Trump gelecek mi?İstanbul’da Rusya-Ukrayna zirvesi! Trump gelecek mi? ZELENSKİY SADECE PUTİN İLE GÖRÜŞECEK
Trump: Perşembe günü İstanbul’a gelebilirimTrump: Perşembe günü İstanbul’a gelebilirim TRUMP: PERŞEMBE GÜNÜ İSTANBUL'A GELEBİLİRİM

Günün Manşetleri GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
  • ABONE OL
DİĞER
TÜRK TELEKOM REKLAM
Film sahnelerini aratmayan olay! Sosyal medyada tanıştığı kadın hayatını kabusa çevirdi
Finans
ahaber.com.tr
  • VİDEO
  • CANLI YAYIN
  • PROGRAMLAR
    • Düşünce Atlası
    • Yaz Boz
    • Kadraj
    • Toplumsal Hafıza
    • Canan Barlas ile Gündem
    • Arka Plan
    • Memleket Meselesi
    • Seyahatname
    • Belgesel Kuşağı
    • Diplomasi
    • Söz Teması
    • Medya Dünyası
    • İş'in sırrı
    • Dijital Çağ
    • Z Raporu
    • 1.Sayfa
  • Üye Girişi
  • Üye Ol
  • A HABER ÖZEL
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SON DAKİKA
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • TEKNOLOJİ
  • OTOMOBİL
  • DİN
  • TARİH
  • SAĞLIK
  • YAZARLAR
  • VİDEO
    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
  • GALERİ
    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Viral
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • İNTERNET REKLAM
  • RSS
  • BİZE ULAŞIN
  • KÜNYE/İLETİŞİM
  • VERİ POLİTİKASI
  • KARİYER
  • FREKANSLAR
  • ARŞİV
  • YAYIN AKIŞI
  • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
Daha Fazla Gör
  • Son dakika video izle
  • Son dakika haberleri
  • A Haber analiz
  • Gündem haberleri
  • Ekonomi haberleri
  • Otomobil haberleri
  • Namaz vakitleri
  • Hava durumu
  • İstanbul Yol durumu
  • Atv canlı yayın izle
  • Spor haberleri
  • Foto galeri
  • Son dakika emekli haberleri
  • Teknoloji haberleri
  • A Haber programlar
  • Sabah – Takvim yazarları oku
  • Kuruluş Osman izle
  • Gazete manşetleri
  • Instagram dondurma
  • Doğal mucize sanılıyor: Bu burun açma yöntemi semptomları iki kat artırıyor
  • AÖL 1. dönem sınav tarihleri 2025-2026: MEB Açık Öğretim Lisesi sınavları ne zaman?
  • O illerde yaşayanlar dikkat! MGM’den kuvvetli yağış, kar ve fırtına uyarısı: 8 ilde sarı ve turuncu kodlu alarm
  • Beyin yakan soru! Otobüs hangi yöne gidiyor? Sadece yüzde 2’lik kesim biliyor
  • Sadece bir bardak! Yaşam kalitenizi anında artıracak: Herkesin mutfağında var
  • Taşacak Bu Deniz Mikail kim? Rami Narin kaç yaşında, nereli? Hangi dizilerde oynadı?
  • O ilçede yaşayanlar dikkat! 10 saatlik kesinti olacak: İşte BEDAŞ-AYEDAŞ güncel liste
  • UFC 323 programı: İbo Aslan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
  • Mars’ta yaşamın bedeli! Daha hızlı yaşlanacaklar: O değişim şart
  • Hafta sonu sınav var mı? 6-7 Aralık’ta hangi sınavlar yapılacak? ÖSYM, AÖF…
  • Kararan silikon nasıl temizlenir? Banyo ve mutfak silikonlarını bembeyaz yapan 3 formül
  • Pegasus’tan 9 euro’ya yurt dışı fırsatı! Biletler nasıl alınır, şartları neler?
  • A Haber
  • iPhone iPhone
  • Android Android
  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • Flipboard Flipboard
  • Youtube
  • RSS