6-8 Ekim olaylarının yıl dönümü! Yasin Börü ve arkadaşları nasıl katledildi?
6-8 Ekim olaylarının üstünden 9 yıl geçti. Diyarbakır'da kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşları nasıl katledildi? Ayrıntıları A Haber muhabiri Sinan Yılmaz’ın konuğu olan Diyarbakır İnanç Özgürlüğü Platformu Koordinatörü İbrahim Gökdemir anlattı.
Tarihler 6 Ekim 2014'ü gösterdiğinde Kurban Bayramı'nın 3. günüydü. Selahattin Demirtaş'ın başkanlığında toplanan HDP Genel Merkezi'nden bir çağrı yapıldı ve bundan sonra terör yandaşları sokağa indi ve birçok ilimizde olaylar çıktı.

Yaşanan olaylarda çok sayıda vatandaş hayatını kaybetti. Yasin Börü ve arkadaşları da olayların yaşandığı zaman kurban eti dağıtıyordu. PKK yandaşları Yasin Börü ve arkadaşları katletti. Aradan 9 yıl geçti ama acılar hala taze. A Haber muhabiri Sinan Yılmaz'ın konuğu olan Diyarbakır İnanç Özgürlüğü Platformu Koordinatörü İbrahim Gökdemir önemli değerlendirmelerde bulundu.

İbrahim Gökdemir'in öne çıkan sözleri:
"9 yıl önce Diyarbakır başta olma üzere onlarca ilde yüzlerce ilçede anlatılamayacak bir katliam meydana geldi. O katliamın acısı hala dinmedi. Gözyaşları hala akmaya devam ediyor. Tarih boyunca Diyarbakır'da yaşanılmamış büyük bir katliam yaşandı. Amerika'nın direktifiyle devletin içerisindeki FETÖ başta olmak üzere emniyet gruplarının büyük bir ihaneti vardı. Emniyet'in içindeki hain yapılar ihanet ettiler.





