YEVLAH'TA KARABAĞ GÖRÜŞMESİ | 24 saatte zafer! Uzman isimler A Haber’de değerlendirdi
Karabağ'da Azerbaycan'ın talepleri kabul edildi, antiterör operasyonu durduruldu. Karabağ'daki Ermeni gruplar silah bırakıyor, Azerbaycan topraklarından çekilerek tüm silah ve ağır araçlarını teslim ediyor. Ermeni temsilcileri Azerbaycan yetkilileriyle görüşmek gerçekleştirdi. Bölgedeki gelişmeleri A Haber canlı yayınına katılan Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Abdullah Ağar ve Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Kaya Ülger değerlendirdi.
Azerbaycan'ın önceki gün başlattığı antiterör operasyonu hızlı sonuçlar vermiş dün Karabağ'daki Ermeni ayrılıkçılar silah bırakma ve kendilerini lağvetme kararı almışlardı. Azerbaycan devleti, Karabağ'dan gelen heyetle görüşeceğini açıklamıştı. Azerbaycan'ın Yevlah kentine gelen Karabağ Ermenileri heyeti ile Azerbaycanlı yetkililer bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeler için Azerbaycan'ın Yevlah kentini seçmesi dikkat çekti. Zira 1988'de ilk Ermenistan ablukası burada başlamış ve işgale zemin hazırlanmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan de Yevlah'taki görüşmelere dair bir son dakika açıklaması geldi. Bakanlık açıklamasında, "19 Eylül'de Azerbaycan tarafından; kendi egemen toprakları üzerinde gerekli gördüğü tedbirleri almak, gayrimeşru Ermeni silahlı unsurlarınca uzun süredir devam eden saldırı ve provokasyonları engellemek üzere Karabağ'da başlatılan askerî operasyonu, sonrasında alınan ateşkes kararını ve bölgedeki son gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Can Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü koruma yönünde attığı adımları, Azerbaycan ve Ermenistan arasında kalıcı barışın tesis edilmesine yönelik samimi çabaları desteklediğimizi, "iki devlet, tek millet" anlayışıyla kederde ve kıvançta bir ve beraber olduğumuz Azerbaycanlı kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz" denildi.

Peki Karabağ'da kalıcı barış sağlanacak mı? Bölgede bundan sonra neler olacak? Azerbaycan tüm isteklerini kabul ettirdi, bundan sonraki adım ne? . Bölgedeki gelişmeleri A Haber canlı yayınına katılan Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Abdullah Ağar ve Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Kaya Ülger değerlendirdi.











