Üretici-market fiyat farkı 9 kata yaklaştı! Elma üreticide 2 TL markette 18 TL
Türkiye Ziraat Odaları Birliği, temmuz ayına ilişkin üretici ve market fiyatları raporunu yayınladı. Rapora göre geride bıraktığımız ay üretici ve market fiyatları arasındaki fark 9 kata yaklaştı. En büyük fiyat farkı elmada görüldü. 25 üründe fiyat artışı yaşandı. Gelişmeleri A haber canlı yayınına katılan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu değerlendirdi.
Temmuz ayında üretici ile market arasındaki fiyat farkı 9 kata yaklaştı. Bu ayın da üretici ile market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 766,5 ile elmada gerçekleşti.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, yaptığı açıklamada Temmuz ayında fiyatı en fazla artan ürünün markette limon, üreticide kuru soğan; fiyatı en fazla düşen ürünün ise markette ıspanak, üreticide kuru kayısı olduğunu belirtti. Peki farklar ne anlama geliyor?

Aydın Ağaoğlu şöyle değerlendirdi:
"Elmanın fiyat yükselmesiyle ilgili eksik söylenen şeyler var. Aracılar olduğu doğru farklı durumlar söz konusu. Yakın zamanda zincir marketler ile Rekabet Kurumu'nun karşı karşıya geldiğinde hazırladığı raporu ve cezayı hepimiz izledik.








