A Haber’de rakamı açıkladı | İşte 2022 asgari ücreti! AGİ formülü nasıl işleyecek?
Milyonlarca insanın beklediği asgari ücrette zam pazarlığı devam ediyor. Bugün 3. Toplantı gerçekleştirilecek. Herkesin merakla beklediği rakamla ilgili Takvim gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem önemli değerlendirmelerde bulundu. Ankara'dan gelen son rakamları Faruk Erdem canlı yayında açıkladı. Asgari ücretin 3 bin 950 olacağını ifade eden Erdem 4 bin 70 lira da olabileceğini söyledi. Öte yandan asgari ücretin belirlenmesi için komisyon bugün 3. Toplantısını gerçekleştirdi. Zirvenin ardından Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, TİSK Genel Sekteri Akansel Koç, TÜRK-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat kameralar karşısında geçip önemli açıklamalarda bulundu. Dün Ankara'dan gelen rakamları paylaşan Faruk Erdem bugün ise toplantı sonrası ortaya çıkan yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırdı ve AGİ formülülnün nasıl işleyeceğini anlattı.
Faruk Erdem'in bugün canlı yayında açıklamaları:
"Asgari ücretin 4. Toplantıya kalması olağanüstü bir durum değil. Hep bu şekilde oldu ve bu pazarlığın yapılması sağlıklı bir süreç. Asgari ücret yine kısa bir sürede belirlenmiş olacak. Bundan önce 31 Aralık gecesi açıklandığı dönemler oldu.

Memurların yüzde 30-35 zam oranı açıklamasında olduğu gibi yine dünkü toplantıdan sonra yapılan açıklamada bir yanlış anlaşılma oldu. Bu biraz bizden biraz da açıklamayı yapan kişiden kaynaklanıyor. Eğer açıklama çok açık olmazsa bir anda internet siteleri ve televizyonlar rakamları farklı verebiliyor.

Dünkü toplantıda aslında bir geçim endeksi konuşuldu. Bu masaya bir işçinin gıda rakamları için kaç paraya ihtiyaç duyduğu gibi veriler geliyor. Bunlar bazen TÜİK'ten bazen üniversitelerden geliyor. Dünkü toplantıda bu rakamlar açıklandı. Burada işçinin gıda harcaması taraflar arasında 3 bin 100 ila 3 bin 900 olarak konuşuldu ancak bunu asgari ücret teklifleri gibi verildi.

















