Fonlanan medya kurumlarının paraları nerede toplanıyor? Diyarbakır'da PKK destekçilerine para verildi I İlker Yücel'den A Haber ekranlarında flaş açıklamalar
A Haber ekranlarında yayınlanan Memleket Meselesi programına konuk olan Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel medyada yaşanan yabancı fon tartışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu. ABD'nin Türkiye'de oluşturmaya çalıştığı medya yapısına değinen Yücel, Biden'ın hedefini de açıkladı. Fonlanan medya kuruluşlarında Türkiye'yi ilgilendiren konuların hiçbir zaman haber yapılmadığını söyleyen Yücel, fonlanan kurumların nereden koordine edildiğini canlı yayında paylaştı. Ayrıca Diyarbakır Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Kurumu'nun doğu bölgesindeki korucuları hedef aldığını söyleyen Yücel, bu kuruma dair detayları da açıkladı.
Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel A Haber ekranlarında yayınlanan Memleket Meselesi programında medyada yaşanan yabancı fon tartışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

ABD NE İSTİYOR?
Türkiye'nin kontrol edilebilir bir ülke olmadığını için batı fonlanan medya kuruluşlarında Türkiye ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık hedef alındığını söyleyen Yücel, Amerika'nın Türkiye'deki medyayı nasıl kontrol altına almaya çalıştığını canlı yayında anlattı. ABD tarafından yayınlanan rapora değinen Yücel, raporda ABD'nin Türkiye'de bir medya inşa edilmesi gerektiğini ve bu medya kuruluşların bağımsız görünmesi taraftarı olduğunu ifadelerinin yer aldığını söyledi.

"DİYARBAKIR ANNELERİ'NİN HABERİNİ GÖREMEZSİNİZ"
Türkiye'de değişen bir medya manzarası olduğunu söyleyen Yücel, "Fonlanan kuruluşlarda Diyarbakır Anneleri'nin haberini göremezsiniz. Yada Mehmetçik'in kahramanlıkları anlatan haberler bulamazsınız." ifadelerini kullandı.






