15 Temmuz’da vatana kalkan olan yürekler A Haber’e konuştu! Akıncı Üssü'nde neler oldu?
Türkiye bundan 5 yıl önce 15 Temmuz günü bir darbe girişimine tanık oldu ve karanlık bir gece yaşadı. Demokratik yönetimi ve milli iradeyi hedef alan bu darbe girişiminde, 251 vatandaşımız şehit oldu, yüzlerce kişi yaralandı. Peki o gece, Ankara'daki Akıncı Üssü'nü karargah olarak kullanan darbecilerden kurtarmak için nasıl bir mücadele verildi?
15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden tam 5 yıl geçti. O gece destanın yazıldığı yerlerden birisi de Kahramankazan'dı.
Akıncı Üssü'nü karargah olarak kullanan hainlere karşı vatandaş büyük bir mücadele verdi ve burayı kurtardı. O gece nasıl bir mücadele verildi?

15 Temmuz şehidinin kızı Birgül Yılmaz Biçinci:
"Biz sosyal medyadan öğrendik darbe olduğunu, daha sonra televizyonu açtık ve neler yaşandığını öğrendik. Cumhurbaşkanımızın çağrsını görünce babam dışarı çıktı. O sırada da Kazan'da anonslar yapılmaya başladı.

Biz üstümüzü giyindik ve babamla dışarı çıktık. Belediyenin önüne gittik oradan Akıncı Üssü'ne gittik. Oraya gittiğimizde elektrikleri kestiler. Bizi durdurmak için İstiklal Marşı'nı kullandılar.







