A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
05 Aralık 2025, Cuma
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri Ünlü tatil merkezi Bodrum’da sağanak! Cadde sokaklar göle döndü Bengü’den şaşırtan Selim Selimoğlu paylaşımı! 5 Aralık TV yayın akışı: Bu akşam Taşacak Bu Deniz var mı, Eleni diziden ayrıldı mı? Bir neslin Hafize Anası Adile Naşit’in gerçek ismi ortaya çıktı! Meğer annesi... Hafta sonu hava ters köşe yapacak: 10 kente kar yağacak! Dondurucu soğuklar kapıda Güllü’yü kızı mı öldürdü? Komşudan şok sözler: İtildiği görüntüler kameramda Milyoner’de çeyrek altın sorusu ekrana kilitledi! Yarışmacının stratejik hamlesi damga vurdu Küçükçekmece’de dehşet anları! Dur ihtarına uymadı: Kadını böyle ezdi
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Haberler Gündem Haberleri Yeni emeklilik sistemi yolda! Bakan Vedat Işıkhan detayları paylaştı: Çalışmalara başladık

Yeni emeklilik sistemi yolda! Bakan Vedat Işıkhan detayları paylaştı: Çalışmalara başladık

Giriş: 28.01.2024 14:37 Güncelleme: 29.01.2024 09:54
Yeni emeklilik sistemi yolda! Bakan Vedat Işıkhan detayları paylaştı: Çalışmalara başladık

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan katıldığı canlı yayında özellikle emeklilere yönelik kritik açıklamalarda bulunurken yeni düzenlemenin sinyallerini verdi. SSK, Bağ-Kur prim eşitleme ve ev kadınlarına emeklilik düzenlemesi hakkında dikkat çeken mesajlar veren Bakan Işıkhan detayları da paylaştı. İşte detaylar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan katıldığı canlı yayında emeklilerden asgari ücrete kadar önemli konularda açıklamalarda bulundu.

Yeni emeklilik sistemi yolda! Bakan Vedat Işıkhan detayları paylaştı: Çalışmalara başladık

EMEKLİLERE YÜZDE 49,25'LİK ZAM

Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile zam oranın SSK ve Bağ-kur emeklilerimize benzer oranda zam yapılması karı verildi. Ben dün aday tanıtımındaydım emeklilerimizin büyük bir kısmında büyük bir memnuniyet gördüm. Hepsi ayrı ayrı teşekkür ediyorlar hem Cumhurbaşkanımıza hem de hükümetimize o açıdan ben çok olumlu görüyorum. Tüm emeklilerimiz için benzer oranda bir zam artışı gerçekleşmiş oldu. Hayırlı olsun diliyorum. Yüzde 49,25 oranında artış yaptık.

Sosyal hizmetin bir çok alanında çalışma fırsatını Allah bana nasip etti. Hem Türkiye'de hem dünyada yaşlı nüfus gittikçe artıyor. Bu noktada bizde yaşlı bakım sigortası acaba Türkiye'de nasıl uygulanabilir bu konuda çalışmalar yapıyoruz.

Yeni emeklilik sistemi yolda! Bakan Vedat Işıkhan detayları paylaştı: Çalışmalara başladık

TALEPLERİ YERİNE GETİRMİŞ OLDUK

Tabi 2023 yılı çok hızlı değişimler ve dönüşümlerin yaşandığı bir yıl oldu.

2023 yılı tüm dünyada hızlı bir şekilde dönüşümlerin yaşandığı bir yıl oldu. Depremzedelerimize çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik. 2023 Temmuz ayında asgari ücrete ara bir destek verdik. Burada enflasyona ezdirmeme ilkemizi koruduk. 2024 yılı Ocak ayında asgari ücreti önceki döneme göre yüzde 49, önceki yıla göre yüzde 100 artırdık. Asgari ücretin yılda bir kere verilmesi noktasındaki tutarlılık işverenlerimiz açısından olumlu izlenim bıraktı.

Tüm sendikalarla iş birliği içinde yaptık. Memur maaşların enflasyona ezdirmemek için en düşük memur maaşı 22 bin 17 TL ye yükseltilmişti.

Yılbaşında memur maaşlarına yüzde 49.25 artış yaparak en düşük memur maaşı 32 bin TL'ye yükseltilmiş durumda. 2023 ocak itibarıyla yürürlüğe giren 3600 ek gösterge düzenlemesi ile çalışan ve emekli 5.3 milyon kamu personelinin ek göstergelerinin yeniden düzenlenmesini sağladık. 8 Eylül 99 öncesi sigortalılar için emeklilikte yaş şartını ortadan kaldırmıştık. Vatandaşlarımızın uzun yıllar talep ettiklerini yerine getirmiş olduk.

Yeni emeklilik sistemi yolda! Bakan Vedat Işıkhan detayları paylaştı: Çalışmalara başladık

EYT İLE 2 MİLYON KİŞİ EMEKLİ OLDU

EYT'de emeklide emekli olanların sayısı 2 milyon. EYT'den yararlanan sayısı şuan itibariyle 2 milyon. 2018'den bu yana emeklilere ödenen ikramiyelerin toplamı 166 milyar TL. Tüm emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme gerçekleştirdik. İstihdamda sürdürebilirliği sağlamak bizim en önemli görevimiz. Bunun yanında sosyal güvenlik reformu açısından önemli olan herkese sağlık sigortası güvencesi. Aylık 600 TL GSS primi ödeyerek tüm sağlık hizmetlerinden yararlanabilir. Bu uygulama dünyada uygulaması olmayan bir hizmet türü niteliğinde.

Yeni emeklilik sistemi yolda! Bakan Vedat Işıkhan detayları paylaştı: Çalışmalara başladık

YÜZDE 99'U SİSTEMİN İÇİNDE

GSS kapsamında artık vatandaşımızın nerdeyse yüzde 99'u sosyal güvenlik içerisine alıyoruz. Bu çok önemli. 2002'debu oran yüzde 70'lerdeydi sağlık güvencesi kapsamında olan vatandaşımız.

Bunun dışında ilaçların geri ödenmesi kapsamında bu günkü rakam 9 bin. 9 bin ilacı geri ödeme kapsamına aldı SSK. Vatandaşımız daha fazla ilaca para ödemiyor. Hükümet olarak en önemli çalışmalarımızdan bir tanesi sosyal destek projesi. Biz vatandaşımızın hem iş kur içinde kurumlara gelmesini beklemiyoruz. Biz vatandaşlarımızın ayağına gidiyoruz. Çünkü sosyal devletin gereği bu.

ASGARİ ÜCRET'TE 2 LİRA TARTIŞMASI

Biz 17 bin liraya artık yaptık ama 2 lira çok tartışıldı, gerçekten çok ilginç bir şey. Bazı sosyal medya içeriklerinde biz buna denk geldik üzüldük tabi.

17 bin 2 lira olan asgari ücretin sonundaki 2 liranın çalışanları bir üst vergi dilimine daha erken taşımayı ve asgari ücretten daha çok vergi alınmasını amaçladığını iddia edildi sosyal medya guruplarında. Kesinlikle öyle değil, tamamen gerçek dışı bir iddia.

Öncelikle 2022 Ocak ayından itibaren asgari ücretten gelir ve damga vergisi almıyoruz. Yani devlet vatandaşından alacağı vergiden vazgeçti.

Ücreti, asgari ücrettin üstünde olanların tüm çalışanlarımızdan da asgari ücret düzeyine kadar olan gelirleriyle hem damga hem de gelir vergisinden muaf tutuldu. Bu çok önemli bir gelişme.

Bu asgari ücreti Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Belirlenirken günlük brüt olarak belirlenmekte. Saatlik ve aylık tutarlar da buna göre hesaplanır, tamamen teknik bir şey. Buna göre de 2024 brüt asgari ücretin aylık tutarı 20 bin 2 TL 50 kuruş olarak belirlendi. Saatlik tutarı 88.90 TL olarak belirlendi. Net asgari ücret 17 bin 2 TL olarak belirleniyor. Bizde bu rakamı ifade ettik. Sadece bu konuda değil bir çok konuda da bakanlığımızın sosyal medya hesaplarından en gerçekçi ve doğru bilgiye uluşabilirler.

Yeni emeklilik sistemi yolda! Bakan Vedat Işıkhan detayları paylaştı: Çalışmalara başladık

EV KADINLARINA EMEKLİLİK

Ev kadınlarımızla birlikte bu toplamsal ekonomik yaşam içerisindeyiz. Ev kadınlarına yönelik 3'te 1 prim desteği kapsamında çalışmalarımızı başlattık. Burada isteğe bağlı sigorta kapsamında bir sistem kuruyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın sözü. Biz bunu yerine getireceğiz. Bunda kesinlikle bir sapma olmayacağını kesinlikle vurgulamak isterim.

Bunun zamanı ve şartları oluştuğunda zaten biz alandaki sendikalarımızdan, kadın örgütlerimizden ve bir çok sivil toplum kuruluşlarından fikirler alacağız. Ondan sonra belli bir noktaya getireceğiz. Daha sonrada ortaya çıkan tabloyu da Hazine ve Maliye Bakanlığımızın yetkilileri ile bir araya gelerek inşallah bu düzenlemeyi de hayata geçireceğiz. Ancak bu uzun eğilimli bir çalışma olduğu için inşallah bizim hedefimiz zaman olarak da orta vadede bu yapılacaktır.

Yeni emeklilik sistemi yolda! Bakan Vedat Işıkhan detayları paylaştı: Çalışmalara başladık

ERKEN EMEKLİLİK İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Tabi sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilirliğini sağlamak zorundayız. Bu çok önemli. Biz bunu prim gelirleri ile sağlıyoruz. En önemli gelirimiz bu SSK olarak. Bu yüzden vatandaşlarımızın mümkün olduğu sürece istihdamda ve çalışma hayatında tutmaya gayret ediyoruz. Emeklilik aslında bir sonuçtur. Burada tabi ki Bağkur'luların beklentisini ben saygı ile karşılıyorum. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Gün sayısını 9 bin günden 7 bin 200 güne düşürülmesi seçim öncesi verilen bir vaatti biz bunu da yerine getireceğiz. Her zaman olduğu gibi bu vaadimizi de inşallah yerine getireceğiz.

Benim her zaman söylediğim gibi bu yıl çok farklı bir Türkiye'den söz edeceğiz. Enflasyon gittikçe aşağıya düştüğü, refahın arttığı, istihdamın büyük bir katkı getireceği yani istihdama katılan vatandaşımızın sayısı arttığı bir yıl bekliyoruz. Kısa zamanda bunu neticelendirmeye gayret edeceğiz. Verilmiş bir söz var bu konuda kesinlikle yerine getirilecek. Bütçe disiplinimiz el verdiği sürece bizim beklemek için sebep de kalmayacak.

Yeni emeklilik sistemi yolda! Bakan Vedat Işıkhan detayları paylaştı: Çalışmalara başladık

İSTİHDAM 32 MİLYON

İstihdam 32 milyonu buldu biz bunu daha da artıracağız inşallah. İşsizlikte hedefimi 7,5'e düşürmek. Ama işsizliği etkileyen çok sayıda faktör var bizim hedefimiz her türlü olumsuz koşula rağmen istihdamı artırmak.

Milyonlara erken emeklilik imkanı!Milyonlara erken emeklilik imkanı!
Esnafa erken emeklilik için geri sayım!Esnafa erken emeklilik için geri sayım! ESNAFA ERKEN EMEKLİLİK İÇİN GERİ SAYIM!

Yeni emeklilik sistemi yolda! Bakan Vedat Işıkhan detayları paylaştı: Çalışmalara başladık
A HABER UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
Yeni emeklilik sistemi yolda! Bakan Vedat Işıkhan detayları paylaştı: Çalışmalara başladıkYeni emeklilik sistemi yolda! Bakan Vedat Işıkhan detayları paylaştı: Çalışmalara başladıkYeni emeklilik sistemi yolda! Bakan Vedat Işıkhan detayları paylaştı: Çalışmalara başladık
Günün Manşetleri GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
  • ABONE OL
DİĞER
TÜRK TELEKOM REKLAM
DR REKLAM
Finans
ahaber.com.tr
  • VİDEO
  • CANLI YAYIN
  • PROGRAMLAR
    • Düşünce Atlası
    • Yaz Boz
    • Kadraj
    • Toplumsal Hafıza
    • Canan Barlas ile Gündem
    • Arka Plan
    • Memleket Meselesi
    • Seyahatname
    • Belgesel Kuşağı
    • Diplomasi
    • Söz Teması
    • Medya Dünyası
    • İş'in sırrı
    • Dijital Çağ
    • Z Raporu
    • 1.Sayfa
  • Üye Girişi
  • Üye Ol
  • A HABER ÖZEL
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SON DAKİKA
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • TEKNOLOJİ
  • OTOMOBİL
  • DİN
  • TARİH
  • SAĞLIK
  • YAZARLAR
  • VİDEO
    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
  • GALERİ
    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Viral
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • İNTERNET REKLAM
  • RSS
  • BİZE ULAŞIN
  • KÜNYE/İLETİŞİM
  • VERİ POLİTİKASI
  • KARİYER
  • FREKANSLAR
  • ARŞİV
  • YAYIN AKIŞI
  • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
Daha Fazla Gör
  • Son dakika video izle
  • Son dakika haberleri
  • A Haber analiz
  • Gündem haberleri
  • Ekonomi haberleri
  • Otomobil haberleri
  • Namaz vakitleri
  • Hava durumu
  • İstanbul Yol durumu
  • Atv canlı yayın izle
  • Spor haberleri
  • Foto galeri
  • Son dakika emekli haberleri
  • Teknoloji haberleri
  • A Haber programlar
  • Sabah – Takvim yazarları oku
  • Kuruluş Osman izle
  • Gazete manşetleri
  • Instagram dondurma
  • Son dakika! Cloudflare çöktü mü, sorun ne? Cloudflare nedir?
  • 5 Aralık TV yayın akışı: Bu akşam Taşacak Bu Deniz var mı, Eleni diziden ayrıldı mı?
  • ÖSYM duyurdu: YDS/2 sınav sonuçları açıklandı! İşte sonuç sorgulama ekranı
  • Hafta sonu hava ters köşe yapacak: 10 kente kar yağacak! Dondurucu soğuklar kapıda
  • "Selvi Boylum Al Yazmalım" adlı filmde Samet'i kim canlandırmıştır?
  • Dünyanın tarifeli en kısa uçuşu yaklaşık kaç kilometre uzunluğundadır?
  • Saray sofralarından şiir dizelerine: Türk kahvesinin gizli kalmış hikayesi
  • Türkiye'de Ramazan Bayramı en son hangi miladi yılda iki kere yaşanmıştır?
  • Lozan Barış Konferansı sırasında TBMM'nin hükûmet görevini yürüten icra vekilleri heyetinin başvekili kimdir?
  • Türkiye'nin kara sınırı komşusu 8 taneyken BM'ye üye 193 ülke arasında 8'den fazla kara sınırı komşusu olan kaç ülke vardır?
  • UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde en çok maç kaybeden ve en çok gol yiyen takım hangisidir?
  • Arnold Schwarzenegger "Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek" filminin senaryosunu okuyup berbat bulmuş, kime filmi övüp onun oynamasına sebep olmuştur?
  • A Haber
  • iPhone iPhone
  • Android Android
  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • Flipboard Flipboard
  • Youtube
  • RSS