Yusuf İslam İstanbul'da Filistin için haykırdı! Türkiye Yüzyılı'na övgü: Her zamankinden daha da güçlü!
Katil İsrail'in Gazze'de uyguladığı soykırım ve insanlık suçlarına karşı duran Türkiye'de milyonların yüreği bugün Gazze için İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde attı. Dünyaca ünlü sanatçı Yusuf İslam İstanbul'da düzenlenen "Büyük Filistin Mitingi"nde açıklamalarda bulundu. Gazze’deki soykırıma değinen Yusuf İslam Türkiye Yüzyılı’nı konuşması sırasında dünyaya haykırdı. İslam, “Elhamdülillah. Türkiye yüzyılın ardından her zamankinden daha güçlü” ifadelerini kullandı.
Yusuf İslam'dan İstanbul'da "Filistin" için haykırdı.
İşgalci İsrail 7 Ekim'den bu yana abluka altındaki Gazze'de soykırım suçu işliyor. Siyonist İsrail'in Gazze'deki soykırımında 3 binden fazlası çocuklar olmak üzere 7 bin 703'e yükseldi.
Türkiye'nin ve Başkan Erdoğan'ın Filistin'deki katliamı durdurmak amacıyla çok boyutlu diplomatik girişimleri devam ederken, Gazzeli çocukların seslerini tüm dünyaya daha gür bir şekilde duyurabilmek için bugün İstanbul'da "Büyük Filistin" mitingi gerçekleştirildi.
YUSUF İSLAM'DAN VATANIMIZA ÖVGÜLER
Başkan Erdoğan'ın konuştuğu miting öncesi açıklamalarda bulunan dünyaca ünlü sanatçı Yusuf İslam Filistin için dünyaya haykırdı. İslam, "Şuan Gazze'de yaşanan bir soykırımdır." ifadelerini kullandı.

Yusuf İslam'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:
"Elhamdülillah. Türkiye yüzyılın ardından her zamankinden daha güçlü.
"600 SENE SÜREN OSMANLI İMPARATORLUĞUNUZ VARDI"
Bundan önce 600 sene süren Osmanlı İmparatorluğunuz vardı. Kudüs kanatlarınızın altında 400 sene barış ve huzur içinde var oldu.
Birçok ülke özellikle de sözüm ona uluslararası toplum adaletten şaşarken ve hatta soykırım suçu işlenmesine yardım ederken bu muazzam önemdeki olaya ilişkin doğru bir tavır alan Türk halkına ve devletine teşekkürlerimi sunuyorum. Dünyanın büyük bir bölümünün bu konuda sizin izinizden gitmesine ihtiyacımız var.

"FİLİSTİN ÜLKÜSÜNE KATILMAYA GELDİM"
Bir zamanlar "Barış treni" adında bir şarkı yazmıştım ve hala o şarkıda yazdıklarıma inanıyorum buraya sizinle birlikte olmaya ve barış insaniyet ve özgür Filistin ülküsüne katılmaya geldim.

Bugün sizinle beraber vermek istediğim mesaj masum insanların yuvalarının ve öldürülenlerin yarısını oluşturan çocukların bombalanmasına son verilmesi yönündeki çağrımdır.
GAZZE'DE SOYKIRIM VAR
Bu eşitler arasında bir savaş değil… Şayet 7 Ekim saldırısını ve sonrasında verilen devasa askeri karşılıkla mukayese edersek arada karşılaştırılamayacak bir farkın olduğunu görüyoruz. İslamiyette kadınları, çocukları ve savaşmayanları korumak temel bir mesuliyettir.
Maide Suresi'nin 32. ayetini işaret eden İslam, "Kur'an diyor ki: 'Bir masum can katledilirse, bütün insanlık öldürülmüş gibidir'. Ama şu anda Gazze'de yaşananlar soykırımdır." ifadesini kullandı.
Kur'an-ı Kerim'i okumadan önce kendisinin de "İsrail topraklarında ağaç dikilmesini desteklediğini" dile getiren İslam, "Batı'daki pek çok kişiden sadece biriydim, hikayenin yalnızca bir yönünü görecek şekilde yetiştirildim. İslam'ı kabul ettiğimde karanlık perdenin ötesini ilk kez görebildim." dedi.
Yusuf İslam, Kur'an-ı Kerim'in, resmin tamamını ortaya koyduğunu belirterek Al-i İmran suresinin "İbrahim ne Yahudi ne Hristiyan idi; bilakis o, tek Allah'a inanıp boyun eğmiş birisiydi, müşriklerden de değildi." ayetini hatırlattı.


