Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu'na İstanbul eleştirisi: Hizmet etmeyip kişisel kariyer planlamasını yaptı
28 Mayıs seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile gizli bir protokol imzalayarak seçimlerin kazanılması durumunda bazı bakanlıkları Zafer Partisi'ne verme konusunda imza attı. Bu protokol için "İki kişinin namusuna emanet edildi" diyen Kılıçdaroğlu'na bu konuda Özdağ'dan tepki geldi. İkili arasında bu tartışmadan dolayı gerginlik yaşanırken Özdağ yerel seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulundu. Özellikle Ekrem İmamoğlu'nu eleştiren Özdağ "İstanbul'da, 5 yıl süreyle hizmet imkanını doğru dürüst değerlendirmeyip, kendi kişisel kariyer planlamasını yapan bir belediye başkanının İstanbul için faydalı olacağını düşünmüyorum" dedi.
14 Mayıs seçimlerinde Başkan Erdoğan'ın gerisinde kalan ve 28 Mayıs'ta iktidar olabilmek adına Zafer Partisi'yle gizli protokol imzalayan Kemal Kılıçdaroğlu hezimetten kaçamamıştı.

BAKANLIK İTİRAFI ORTALIĞI KARIŞTIRDI
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın 28 Mayıs öncesinde 7'li koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla yaptığı bakanlık pazarlığını itiraf etmesi ortalığı karıştırmıştı.

YAZILI MUTABAKAT İMZALANDI
Kamuoyuna açıklananın dışında başka bir mutabakat daha yaptıklarını söyleyen Özdağ, MİT Başkanlığının sözlü anlaşmada olduğunu belirterek, "Bakanlıklar yazılı mutabakatta vardı." dedi.








