Kemal Kılıçdaroğlu tehditlerini sürdürüyor! Bugün de SPK'yı hedef aldı: Pazartesi'ye kadar mühlet
Geçmişte öğretmenleri, iş insanlarını, çiftçileri, müteahhitleri, gazetecileri ve son olarak da dün Türk Silahlı Kuvvetleri komutanlarını tehdit eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün de Sermaye Piyasası Kurulunu (SPK) hedef aldı. CHP lideri, "Pazartesi’ye kadar mühlet tanıyorum. Bu zor ekonomide kimsenin parasını arsıza, hırsıza yedirtmeyeceğim." ifadelerini kullandı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2023 seçimlerine sayılı bir zaman kala başvurduğu tehdit diline ara vermeden devam ediyor. Daha önce memurları ve bürokratları hedef alan Kılıçdaroğlu şimdi de Sermaye Piyasası Kurulunu (SPK) hedef aldı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN SPK'YA AÇIK TEHDİT: "SİZE PAZARTESİ'YE KADAR MÜHLET"
Twitter hesabından paylaşım yapan CHP lideri, "SPK'ya son kez çağrıda bulunuyorum; görevini yap, küçük yatırımcıyı koru. Pazartesi'ye kadar mühlet tanıyorum. Bu zor ekonomide kimsenin parasını arsıza, hırsıza yedirtmeyeceğim." ifadelerini kullandı.

SPK'DAN PİYASA BOZUCU EYLEMLERE İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPILMIŞTI
SPK, geride kalan gün piyasa bozucu eylemlere karşı gözetim ve denetim faaliyetlerinin sürekli olarak yerine getirildiğini bildirmişti.
SPK açıklamasında, "Sermaye piyasasının güvenilir, şeffaf, etkin, istikrarlı, adil ve rekabetçi bir ortamda işleyişinin ve gelişmesinin sağlanması, yatırımcıların hak ve menfaatlerinin korunmasını teminen, Borsa İstanbul'da gerçekleştirilen işlemler, Kurulumuz ve Borsa İstanbul tarafından anlık takip edilirken, piyasa bozucu eylemlere karşı gözetim ve denetim faaliyetleri Kurulumuz tarafından sürekli olarak yerine getirilmektedir. Bu kapsamda, sermaye piyasasının güven, açıklık ve istikrar içinde çalışmasını bozacak nitelikteki eylem ve işlemlerin tespiti halinde, Sermaye Piyasası Kanunu hükümleri çerçevesinde, Kurulumuz tarafından sorumlular hakkında cezai yaptırımlar uygulanacaktır." denilmişti.





