DERE ISLAHI DİYE KAZDILAR KEPÇEYLE HAZINE ARADILAR
Ankara'da 28 Kasım 2021 tarihinde Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının karıştığı inanılmaz bir define avcılığı skandalı yaşandı. Belediye personeli iş makineleriyle define ararken yakalandı. Selami Aktepe'nin olduğu Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından, Kızılcahamam ilçesi Kırköy'de "sözde muhtarın talebi üzerine" dere ıslahı yapmak üzere çalışma evrakı düzenlendiği ortaya çıktı
ULUS TRAFİĞİNİN YERİN ALTINA İNMESİ
Mansur Yavaş, seçimlerden önce Ulus ve Kızılay yeniden projesi kapsamında Ulus trafiğinin yerin altına indireceğini söyledi ancak hiçbir işlem yapılmadı.
Sabahın erken saatlerinde Halk Ulaşım adı altında ücretsiz ulaşım hizmeti yapacağını söyledi ancak yapmadı. Kızılay'a belirli zamanlarda meydanın araç trafiğine kapatılmasının sözünü verdi ancak bu projeyi de hayata geçiremedi.

KADINLARA ÖZEL KART FİYASKO ÇIKTI!
Ev temizliğine çalışan kadınlara özel ulaşım kartı vereceğini vaat eden Mansur Yavaş'ın bu sözü de fiyasko çıktı.
*4 Şubat 2019'da Mansur Yavaş, "Her mahalleye bir, hatta birden çok kreş yapacağız. Kadınlar sırf çocuklarına bakacak kimse yok diye işi bırakıyorlar" dedi. TÜİK verilerine göre Ankara'da 25 ilçede toplam 1425 mahalle bulunuyor. 3 kreş yapıldı.
*2 Aralık 2019'da Mansur Yavaş, "Atanamayan öğretmenlerimizin istihdamına katkıda bulunmak istiyoruz" dedi. Atanamayan öğretmenler, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde çalışmıyor.
3 BİNE İŞÇİYİ ÇIKARDI, 13 BİN KİŞİYİ ALDI
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Seçimden önce insanları o kadar korkuttular ki. İşten kimseyi çıkarmadım" iddiasında bulundu. Mansur Yavaş'ın, 3 bine yakın kişiyi işten çıkardığı, 13 bin kişiyi de Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne aldığı öğrenildi.

YAVAŞ, İHALELERİN AÇIK İHALE USULÜ YAPILMASINI İSTEDİ, SADECE İHALELERİN YÜZDE 19'UNU AÇIK YAPTI
Mansur Yavaş, ihalelerin açık ihale usulüyle yapılması gerektiğini belirterek, "Zaten eğer bu ihale birine verilmek istenseydi, baştan açık ihale yapılmazdı değil mi?" dedi ancak ihalelerin yüzde 19'unu açık ihale usulüyle gerçekleştirdi.
"AÇIK İHALE YAPTIĞIMIZ İÇİN TASARRUF EDİYORUZ"
Mansur Yavaş, 30 Aralık 2019 tarihinde yaptığı açıklamada; "Diyelim ki bu bardağı satın alıyorsunuz. Buna bir rakam koyuyorsunuz. Biz bunu açık ihale yaptığımız için 6-7'ye yapıyoruz ve tasarruf ediyoruz. Birçok il ve ilçe açık ihale yapmaya başlattı" iddiasında bulunmuştu.
ABB ŞİRKETİ ANFA BATMAK ÜZERE
Sayıştay'ın 2020 denetim raporunda; Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden ANFA Ankara Altınpark İşletmeleri Limited Şirketi'nin batmak üzerine olduğuna ifade edildi.
Sayıştay raporunda; ANFA'nın 2020 yılı zararının 61 milyon TL gibi büyük boyutlarda gerçekleştiğine dikkat çekilerek, "Şirketin ticari hayatının sürdürülebilirliği açısından tehlike oluşturduğu görülmüştür" denildi.
Sayıştay'ın 2020 denetim raporunda; ANFA Ankara Altınpark İşletmeleri Limited Şirketi'nin ticari hayatının sürdürülebilir olmadığına dikkat çekildi.

SENDİKALARDAN 10 BİNİN ÜZERİNDE PERSONELİN İSTİFA ETTİRİLDİ
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde personele sendika değiştirmeleri yönündeki baskıların arttığı öğrenildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde HAK-İş'e bağlı Hizmet-İş, Öz Güven-Sen, Öz Sağlık-İş ve Öz Taşıma-İş sendikalarından 10 binin üzerinde personelin istifa ettirildiği ifade ediliyor.

* Suya indirim olacaktı aksine zam geldi.
* Kızılırmak'tan su almayacaktı, şu an yüzde 40 oranında su kullanılıyor.
* Havaalanına Siteler üzerinden Pursaklar ve Çubuk'a kadar uzanan yeni bir metro hattı planlanıp yap işlet formülü ile yapılacaktı. Monaray yapılacaktı.
* Barajların tamamının üzeri güneş panelleriyle kapanacak ve buharlaşma önlenecekti.
* Ulus trafiği yer altına alınacaktı.
* Her mahalleye kreş yapılacaktı.
* Gölbaşı'na metrobüs yapılacaktı.
* Bütün köyler elektrik enerjisi ile ısıtılacaktı.
* Uyanık kütüphaneler yapılacaktı.
* Kızılay-Cebeci arası treylebüs sistemi kurulacaktı.
* Hayvan otelleri yapılacaktı.
* Sevgi ve kültür parkları yapılacaktı.
* 58 km metro yapılacaktı.
* 32 km bisiklet yolu yapılacaktı.
* Asfalt katılım payı alınmayacaktı.
* Taksicilere ikişer adet IPad verilecekti.