SON DAKİKA! MİT'ten İranlı casusların ikinci planına darbe!
SON DAKİKA! İran istihbaratının Türkiye'de gerçekleştirmeye çalıştığı, ancak MİT'in radarına takılan 'muhalif kaçırma' operasyonun yeni ayrıntılarına ulaşıldı. İran'ın, Zonguldak'ta yaşayan rejim muhalifi vatandaşı Shahnam Golshani'yi de Geller'e suikast planı yapan hücreyle takip ettirdiği ortaya çıktı. İran, Golshani'yi kaçırmak için ikinci bir casus hücresi kurduğu, aralarında Türk işadamı İhsan Sağlam ve emekli polis, askerlerin de olduğu o hücrenin MİT tarafından çökertildiği bildirildi.
İran istihbaratının Türkiye'de gerçekleştirmeye çalıştığı, ancak Milli İstihbarat Teşkilatı'nın radarına takılan 'muhalif kaçırma' operasyonun yeni ayrıntılarına SABAH ulaştı. Savunma sanayii alanında önemli yatırımları bulunan İsrailli işadamı Yair Geller'e yönelik suikast hazırlığında olan 9 kişilik casusluk hücresinin İsrailli işadamından önce de İran'dan Türkiye'ye göç eden bilgisayar yazılımcısı ve ekonomist Shahnam Golshani'yi kaçırmak için keşif-istihbarat çalışması yaptığı saptandı.

İran gizli servisi MOİS'in, Golshani'nin kaçırılması için iki ayrı hücre kurdurduğu ortaya çıkarıldı. Bu casusluk hücrelerinden birinin, 2015 yılından itibaren İran'da kendisine yönelik baskılar nedeniyle ilk önce Ankara, ardından ise Zonguldak'a yerleşen Golshani'yi evine kadar takip edip fotoğrafladığı belirlendi. Edinilen bilgilere göre; Golshani'nin adresine ilk keşif faaliyetini, İsrailli işadamı Yair Geller'e suikast amacıyla keşif yapan ekip gerçekleştirdi.

2015'TE TÜRKİYE'YE GÖÇ ETTİ
Shahnam Golshani, 2012 yılında İran ekonomisine zarar verdiği iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklandı. 2013 yılında beraat etti, ancak 810 gün boyunca cezaevinde tutuklu kaldı. İran'daki yaklaşık 1 milyon dolar değerindeki parasına el konulan ve geri verilmeyen Golshani, cezaevinden ancak 2014 yılında çıkabildi. İran'da bulunduğu süre zarfında çok sayıda tehdit aldı ve İran istihbaratının radarına girdi. Golshani, 2015 yılında baskılara dayanamayarak Türkiye'ye göç etti.










