Şahap Kavcıoğlu’ndan Kılıçdaroğlu'na üslup dersi: Merkez'i siyasete alet etme

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, teamüllere aykırı olarak Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’ndan randevu istedi. Görüşmeye de kaba üslupla, “15.30’da MB’ye gideceğim. Yok öyle istediğin gibi at koşturmak” diyerek gitti. Rezervlerin 125 milyar dolara ulaştığını öğrenen Kılıçdaroğlu'na, "Merkez’i siyasete alet etmeyin" diyerek Kavcıoğlu üslup dersi verdi.
Ankara dün sürpriz bir görüşmeye odaklandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasi tahammüllerde olmayan bir şekilde Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan görüşme talep etti. Görüşme talebi olumlu karşılanan Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası'na gitmeden önce kaba bir üslupla, "Yok öyle istediğin gibi at koşturmak. Biz varız ve mücadele edeceğiz" dedi. Faik Öztrak, Selin Sayek Böke ve Bülent Kuşoğlu'nu yanına alan Kılıçdaroğlu, 15:30'da Merkez Bankası'na gitti. Başkan Kavcıoğlu, ana muhalefet liderini Merkez Bankası'na gelişte girişte karşıladı.

MERKEZ'İN İYİ BİR KADROSU VAR
Kılıçdaroğlu, bir buçuk saat süren görüşmede, Merkez Bankası'nın rezervlerinin yükseldiğini öğrendi. Görüşme sonrası açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Dövizin sürekli TL karşısında yükselmesi karşısında endişelerimizi ifade ettik. Merkez Bankası'nın iyi bir kültürü var. Bu kültürün yok olmamasını istedik. İyi bir kadrosu var, kadronun korunmasını istedik. Her türlü yardımı yapabileceğimizi ilettik" dedi.

SİYASETE ALET ETMEYİN
Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu da Kılıçdaroğlu'nun ziyaretiyle ilgili bir açıklamalarda bulundu. Görüşme talebinin Kılıçdaroğlu'ndan geldiğini ve bu talebi kabul ettiklerini dile getiren Kavcıoğlu, Merkez Bankası'nın siyasete alet edilmemesi gerektiğini söyledi.






