Yangınların arkasında 'ormanları yakın' emri veren PKK elebaşı Murat Karayılan mı var? Can Ataklı'nın sözleri tesadüf mü?
Dün Manavgat'ta başlayan yangının ardından Türkiye büyük bir şokla karşı karşıya kaldı. Birçok ilde peş peşe yangınlar çıktı, Türkiye'nin ciğerleri ateş aldı. Milyonların tepkileri 'ormanları yakın' talimatı veren PKK elebaşı Karayılan ve 'Erdoğan'ın gitmesi için çok büyük yangınlar lazım' diyen Can Ataklı'ya çevrildi. Peki tüm bunlar tesadüf mü?
Antalya'da Akseki ilçesinde başlayıp rüzgarın etkisiyle büyüyerek Manavgat ilçesine sıçrayan orman yangınına müdahale edilirken Akdeniz bölgesinde Adana Kadirli, Kozan, Karaisalı, Osmaniye, Mersin Gülnar'da da çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor.

Öte yandan Marmaris, Datça, Kocaeli ve Kütahya'da da yangın çıktı. Mersin'de 3 ilçede oteller, evler ve kamp alanları boşaltıldı. Yangında 3 kişi hayatını kaybetti. Türkiye, son iki gündür yangınlarla amansız bir mücadeleye girdi. Peki ya filmi biraz geriye sarıp baksak bu yaşananlar tesadüf olabilir mi?

PKK ELEBAŞINDAN ORMANLARI YAKIN TALİMATI
Geçtiğimiz yıl Hatay'daki orman yangını ile ilgili soruşturma devam ederken PKK elebaşlarından Murat Karayılan'ın orman yakma talimatı verdiği ortaya çıkmıştı. Karayılan'ın "2-3 genç bir araya gelerek eylem yapabilir. 'Silahımız yoktur' diyebilirler. Silahları çakmak ve kibrittir" sözlerini kullanmıştı.






