Hasan Cevher'in katili Nasuh Çulcu'dan tahrik indirimi oyunu
Hakkari Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher, geçtiğimiz günlerde polis memuru Nasuh Çulcu'nun silahından çıkan kurşunlarla şehit olmuştu. Gözaltına alınan Çulcu, ifadesinde ceza indirimi için oyuna başvurdu. Çulcu iddialara göre ifadesinde; "Silahımı çekerek Cevher'in yanına gittim. "Seni de kendimi de öldüreceğim" dedim. Cevher kaçmaya çalıştı. Kaçarken bana küfürler etti. Arkasından üç el ateş ettim. Öldürme amacıyla ateş etmedim" dedi. Hukukçular Çulcu'nun ifadesine flaş bir yorum getirdi.
Hakkari İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher'i (46) şehit eden ve tutuklanan Polis Memuru Nasuh Çulcu'nun "Tahrik İndirimi" almak istediği için ezberletilmiş ifade verdiği iddia edildi. Bir kadın polisi rahatsız ettiği gerekçesiyle Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nden çıkarılan ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde göreve başlayan iki yıllık Polis Memuru Nasuh Çulcu, iddialara göre bu defa da bir kadın Komiser Yardımcısı'nı rahatsız etti.

Durumu öğrenen Hakkari Emniyet Müdür Yardımcısı Cevher bu durumu rapor etti. Çulcu'ya ikaz yazıldı. Nasuh Çulcu; 13 Temmuz Salı günü Hakkari Emniyet Müdürlüğü'ndeki Polisevi'nde yemek yiyen Cevher'i hedef gözeterek 1'i başından olmak üzere üç kurşunla şehit etti.

"SENİ ÖLDÜRECEĞİM" SÖZÜ KASTIN KANITI..."
İddialara göre tutuklanan katil Nasuh Çulcu savcılık ifadesinde "Silahımı çekip Hasan Cevher'in yanına gittim. "Seni de kendimi de öldüreceğim" dedim. Cevher kaçmaya çalıştı. Kaçarken bana küfürler etti. Arkasından üç el ateş ettim" dedi. Çulcu'nun "Tahrik İndirimi" almak istediği için bu şekilde ezberletilmiş ifade verdiği öne sürüldü.








