Son dakika: CHP ve HDP’den İzmir'de ortak miting! Tepki yağıyor: Kandil'e selam vererek seçim için düğmeye basıldı
Son dakika haberine göre aralarında HDP'nin de bulunduğu “İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri”, İzmir'in Gündoğdu Meydanı’nda miting düzenledi. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuşma yaptı. CHP ve HDP’nin birlikte miting yapmasını sert dille eleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, "Kandil'e selam vererek seçim için düğmeye basıldı. Başta İzmirliler olmak üzere Aziz milletimiz bu oyunu elbette bozacak!” dedi. Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan da bir tepki geldi. Dağ, "PKK'ya 'terör örgütü' diyemeyen, Diyarbakır annelerine kayıtsız kalmış, bu vicdan yoksunu insanlara o meydanda destek vermek İzmirliler adına size yakışıyor mu acaba?" eleştirisini yöneltti.
İçinde HDP'nin de bulunduğu "İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri", "Demokrasi için bir nefes" sloganıyla Gündoğdu Meydanı'nda miting düzenledi.

Mitingde, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuşma yaptı. Siyasiler; CHP ve HDP'nin birlikte miting yapmasını eleştirdi.

İNAN: "İZMİR'DE TERÖRÜN PROPAGANDASINA GÖNÜLLÜ ALET OLAN CHP VAR"
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan: "Terör örgütü ele başına özgürlük istendiği bir mitingde İzmir Belediye Başkanı ve CHP İzmir İl Başkanı en önde yer alıyor. İstiklalimizin simge şehirlerinden İzmir'de terörün ve marjinal grupların propagandasına gönüllü olarak alet olan bir CHP var. Kuva-yı Milliye ruhu mu demiştiniz?"






