AB Türk İHA'larını kıskandı harekete geçti
Dünya Azerbaycan-Ermenistan savaşında Türkiye'nin İHA'larını hayranlıkla izledi. Türk İHA'larının becerileri ABD, Almanya ve İngiltere'nin övgülerini alırken, AB'yi de harekete geçirdi. Türk İHA'larını kıskanan AB, daha fazla fon ayırarak İHA'lar için atılım başlattı.
Libya, Suriye ve Karabağ'da tarih yazan Türk İHA'ları Avrupa ülkelerine ilham kaynağı oluyor. Almanya ve İngiltere gibi ülkelerin dikkatini çeken Türk İHA'ları AB'yi harekete geçirdi.

ALMANYA: "TÜRKİYE SÜPER GÜÇ OLDU"
Almanya'nın etkili yayın organlarından sol görüşlü Junge Welt gazetesi, "Türkiye süper güç oldu" başlığını atarak bu durumun batının "ambargoları sayesinde" gerçekleştiğini vurguladı.

Junge Welt, "Her şey gayri resmi boykotla başladı. 2016 yılında Türkiye, NATO'dan savaş drone'ları almak istedi. Ancak ABD ve İsrail, bunları tedariğe hazır değildi. Sonra Türk firmaları işe koyuldu ve TAI-Anka ile Bayraktar drone'ları artık uluslar arası sektörün en gelişmiş ürünleri oldular. Türkiye, bugün ambargo koyanlara minnettar" diye yazdı.












