Arnavutluk Başbakanı Edi Rama "Türk teknolojisinin kalbi" ASELSAN'ı ziyaret etti: Bu ülkenin yaptıkları gerçekten çok etkileyici
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile ASELSAN'a ziyarette bulundu. Türk teknolojisinin kalbini ziyaret ettiğini belirten Rama, "Birkaç yıl içinde bu ülke için yaptıklarınız ve bu ülkenin yaptıkları gerçekten çok etkileyici." değerlendirmesinde bulundu.
ASELSAN'ın Ankara Macunköy'deki yerleşkesinde, Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, Oktay ve Rama'ya çalışmalarına ilişkin bilgi verdi, askeri ve sivil alanda geliştirilmiş teknolojileri tanıttı.

Burada Arnavutluk Başbakanı Rama ile ortak açıklama yapan Oktay, Türkiye'nin savunma sanayi alanındaki kapasitesini yerinde görmek ve Arnavutluk'un ihtiyaçlarını tespit etmek için ASELSAN'a ziyarette bulunduklarını belirtti.

Türkiye'nin savunma sanayi alanında kapasitesinin yüzde 20'den 70'lere yükseldiğini vurgulayan Oktay, kapasitenin daha da artacağına işaret etti.







