A HABER GALERİ
Kırmızı et fiyatları | Dolar düştü niye fiyatları düşürmüyorlar? İşte ette oynanan fiyat oyunları
Kırmızı et haberleri son dakika | Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik, et fiyatını artıranların Türkiye'yi ithalata zorlama eğilimi içinde olduklarını söyledi. Çelik, "Bizim işimizde dolar olmamasına rağmen dolar yükselince fiyatları yükseltiyorlar, dolar düşünce düşürmüyorlar. Vicdansızlık yapmayın, üreticinin ve yetiştiricinin günahına girmeyin, tüketicinin de canını yakmayın" dedi.
- 3
- 15
![Kırmızı et fiyatları | Dolar düştü niye fiyatları düşürmüyorlar? İşte ette oynanan fiyat oyunları](https://iaahbr.tmgrup.com.tr/283366/0/0/0/0/0/0?u=https://iahbr.tmgrup.com.tr/album/2021/02/16/1613468853871.jpg&mw=730)
'FİYAT YÜKSELTİYORLAR'
Çelik, kendilerinin birlik olarak karkas eti ortalama 50 liradan market ve kasaplara verdiklerini, marketlerde ise etin ortalama 80 ile 150 lira arasında satıldığını söyleyerek, aradaki fiyat farkının en çok üretici ve tüketicileri üzdüğünü söyledi.
- 4
- 15
![Kırmızı et fiyatları | Dolar düştü niye fiyatları düşürmüyorlar? İşte ette oynanan fiyat oyunları](https://iaahbr.tmgrup.com.tr/eff287/0/0/0/0/0/0?u=https://iahbr.tmgrup.com.tr/album/2021/02/16/1613468849051.jpg&mw=730)
Çelik, "Fiyat farkını kasap ve marketlere sorduğumuzda, 'Biz eti karkas olarak kemikli olarak alıyoruz; ama kemikten dolayı yüzde 30 fire veriyoruz' diyorlar. 140 liraya sattıkları kuşbaşı et de kemiksiz değildir kemiklidir, kaburga, gerdan, incik ve but kemiklidir ve bu şekilde fiyatlandırarak satıyorlar.
- 5
- 15
![Kırmızı et fiyatları | Dolar düştü niye fiyatları düşürmüyorlar? İşte ette oynanan fiyat oyunları](https://iaahbr.tmgrup.com.tr/ad2b94/0/0/0/0/0/0?u=https://iahbr.tmgrup.com.tr/album/2021/02/16/1613468853094.jpg&mw=730)
Bir kuzudan çıkan kol ve but ortalama 7 kilograma tekabül etmektedir. Ayrıca çıkan kaburgayla pirzola 6 kilogram civarındadır. Ayrıca ciğeri, dalağı, böbreği vardır ve bunlar et fiyatının çok daha üzerinde bir fiyatla satılıyor. Kasaplar bu yüzde 30'luk fireyi nereden veriyorlar? Serbest piyasanın boşluğundan istifade ederek fiyatları yükseltiyorlar. Bu durum hem üreticilerimizi üzüyor hem de tüketicilerimizin canını yakıyor" diye konuştu.