Hangi yiyecek hangi hastalığa iyi geliyor?
Birçok besin doğal şifa yöntemi olarak kullanılmaya devam ederken, uzmanlar hangi yiyeceklerin hangi hastalığa iyi geleceği konusunda açıklamalar yaptı. Kalp ve beyin gibi tedavisi zor olan organların gelişimi ve sağlıklı devamlılığı için tüketilmesi gerek yemekler herkesi şaşkına çevirdi. Peki Hangi yiyecek hangi hastalığa iyi geliyor?
Giriş Tarihi: 18.04.2019 08:58
Güncelleme Tarihi: 18.04.2019 08:58
Sağlık uzmanları hastalıklara iyi gelen besinleri açıkladı. Tüketilen birçok yemek devamlılık haline getirildiğinde karaciğer, beyin ve kalp gibi organlara bile büyük faydalar sağlıyabiliyor. Bu nedenle birçok besin doğal şifa yöntemi olarak kullanılmaya devam ediyor. Peki Hangi yiyecek hangi hastalığa iyi geliyor?
Diş çürümelerine karşı ıspanak Demir deposu olarak bilinen ıspanak A, B, C, E vitaminleri, magnezyum, fosfor, iyot mineralleri ve protein açısından zengin bir sebze. Bu nedenle ıspanağın vücudun direncini arttırır. Özellikle bahar aylarında nükseden hastalıklara karşı vücudu korur. Kemik ve dişleri de güçlendirir. Diş çürümelerine karşı koruyucudur.
Kolesterole sarımsak Taze sarmısakta mevsimsel salgın hastalıklarda koruyucu olarak, tansiyon ve kolesterol düşürücü olarak, kan sulandırıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirici olarak kullanılmaktadır.
Karaciğere enginar Karaciğer dostu olarak da bilinen enginar, içerdiği vitamin, mineral yoğunluğu ve anti toksin özelliği ile birçok hastalıkta gıda desteği olarak kullanılabilir. Enginar aynı zamanda mide ve sindirim sistemi dezenfektanı olarak da bilinmektedir. Bunun dışında kalp hastalıklarında, romatizma ve gut hastalığında, safra kesesi ve karaciğer rahatsızlıklarında faydalıdır. Enginar yemeği yaparken sadece taban bölümü değil, yapraklarının da pişirilip dip kısmının sıyrılarak yenmesi tavsiye edilir.
Baş ağrısına havuç Havuç salatalarda, her türlü et ve sebze yemeklerinde kullanılmalıdır. Unutkanlığa karşı kullanımı yaygındır. Son yıllarda erken bunama, Alzheimer, kalp krizi, kronik baş ağrılarında, deri ve akciğer kanserine karşı kullanılmaya başlanmıştır.