Çağla meyvesinin mucizevi faydaları!
İlkbaharın gelişini müjdeleyen badem ağaçları çiçeklenmeye başladı. Çağla meyvelerinin mucizevi faydaları görenleri şaşırtıyor. Çağla meyvesinin faydaları neler? İnsan sağlığına birçok faydası olduğu bilinen çağla meyvesine dair bilinmesi gereken her şey ve kalbi koruyan besinleri sizler için derledik...
Giriş Tarihi: 17.04.2019 18:37
İpek yolu ile tüccarlar ve seyyahlar tarafından Anadolu topraklarına getirilen çağla meyvesinin tarihçesi M.Ö yıllara dayanıyor.
Soğuğa dayanıklı ağacı Mart ayının ilk günlerinden itibaren çiçeklenmeye başlar. Yeşil haldeyken ekşi bir tadı olan çağla olgunlaşmaya bırakıldıkça badem olur. Kahverengi topraklarda yetişen çağla meyvesi bu topraklardaki tüm vitamin ve mineralleri içerir. Bazı yörelerde yeşil bademolarak geçer. İçeriğinde bol bol fosfor, azot ve potasyum barındırır.
ÇAĞLA MEYVESİNİN FAYDALARI NELERDİR?
- İçerdiği E vitamini ile cilt sağlığına oldukça faydalıdır. Cilt dermisinin yenilenmesini destekleyen E vitamini sivilce ve akne oluşumunu önler. Ayrıca çağla meyvesinden elde edilen maske kırışıklığı ve yaşlanmayı azaltır.
- Yüksek miktarda selenyum ve fosfor içeren çağla meyvesi, bağışıklık sisteminin kıştan ilkbahara geçişi esnasında güçlenmesini sağlar. Hastalıklara karşı kalkan oluşturan çağla meyvesi C vitaminin antioksidan etkisi ile vücutta biriken tüm serbest radikalleri idrar yolu ile atar.