aHaber
07 Aralık 2019, Cumartesi
  • ANA SAYFA
  • CANLI YAYIN
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      15 Temmuz Klipler Yaz-Boz Satır Arası Canan Barlas ile Gündem Memleket Meselesi Kadraj Düşünce Atlası Unutma Hatırla Portre Belgesel Kuşağı A Haber Perde Arkası Haber Özel Bir insan bir hikaye Toplumsal Hafıza Arka Plan Söz Teması Seyahatname Diplomasi
  • KLİPLER
  • A HABER RADYO
  • ANALİZ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • CANLI
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
  • OTOMOBİL
  • GALERİ
  • TÜRKİYE KUPASI
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Can Evim Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Kimse Bilmez Sen Anlat Karadeniz Bir Zamanlar Çukurova Hercai Beni Bırakma Kuruluş Osman
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Klipler Analiz Portre Yazarlar Son Dakika Yaşam Magazin Teknoloji Din Tarih Sağlık
      Galeri Yeşilçam güzeli Gülşen Bubikoğlu'nun yıllar sonraki hali herkesi şoke etti! Gülşen Bubikoğlu... Bilim insanları uzayda böcek buldu! ABD'li profesör... Hamileyken aldatılan Damla Ersubaşı ikinci kez anne oldu Son dakika erken emeklilik müjdesi! Yıpranma payı kimleri kapsıyor? Yıpranma hakkı nedir? Uğur Pektaş'ın eski halinden eser kalmadı! Uğur Pektaş ve eşi Gamze Özçelik'in yeni hayatı şoke etti İŞKUR'dan işsize 20 bin TL! İşsizlik maaşı ne kadar? İşsizlik maaşı kaç ay veriliyor? Kuzey Yıldızı İlk Aşk’ın Yıldız’ı Aslıhan Güner’in eşi bakın kim çıktı Kuruluş Osman oyuncusu Burak Özçivit ve Ayşen Evcen'in pozları gündem oldu
      Üye Girisi / Üye Ol Namaz Vakitleri RSS Bize Ulaşın Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası
Namaz Vakitleri şehir ara

    A HABER GALERİ

    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
    BİZE ULAŞIN
    • Haberler
    • Galeri
    • 15 saatte pişiyor! 'Hayvanın en hareketli yeri'

    15 saatte pişiyor! 'Hayvanın en hareketli yeri'

    Gastronomi kentlerden Kayseri'de mantı, pastırma, sucuk ve çeşit çeşit hamur işlerinin yanında unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerden olan ve sığırın kuyruğundan yapılan "pöç" sofraları süslüyor.

    Giriş Tarihi: 17.09.2019 14:57 Güncelleme Tarihi: 17.09.2019 15:02
    BU ALBÜMÜ PAYLAŞ
    • 1
    • 14
    15 saatte pişiyor! 'Hayvanın en hareketli yeri'

    Yörede "Dananın kuyruğunu koparan" lezzet olarak bilinen ve fırınlarda güvece koyularak yaklaşık 15 saat pişirilmeye bırakılan pöçü yiyenler, unutamadıkları yemeği yeniden tatmak için Kayseri'ye geliyor.

    • 2
    • 14
    15 saatte pişiyor! 'Hayvanın en hareketli yeri'

    Özellikle soğuk kış günlerinde tercih edilen pöç, kışın Erciyes Dağı'na kayak için gelen yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

    • 3
    • 14
    15 saatte pişiyor! 'Hayvanın en hareketli yeri'

    Erciyes Dağı Tekir Yaylası'nda pöç satılan işletmenin sahibi Ahmet Sadık Yelkanat, pöçün erkek dananın kuyruğundan yapıldığını söyledi.

    • 4
    • 14
    15 saatte pişiyor! 'Hayvanın en hareketli yeri'

    Yetişkin bir dananın kuyruğundan iki porsiyon pöç çıktığını belirten Yelkanat, şunları kaydetti:

    • 5
    • 14
    15 saatte pişiyor! 'Hayvanın en hareketli yeri'

    "Pişirmesi de hazır hale getirilmesi de zahmetli bir yiyecek. Pöçlerimiz yağ ve sinir kısımları alındıktan ve belirli bölümlerden kesilerek temizlendikten sonra su içerisinde bekletiliyor. Taş fırının belirli bir sıcaklığa gelmesi beklenir. Güveç içerisine konan pöçler üzeri kapatılarak fırına sürülüyor. Yaklaşık 15 saat sonra yenmeye hazır hale geliyor. Pöç, Kayseri bölgesine ait. Araştırmalara göre, Hititlerden kalma bir lezzet. Biz de bu geleneği yaşatmaya çalışıyoruz. Zahmetli bir pişirim süresi var. Hayvanın en hareketli yerinden yapılıyor, bu yemek sofraya konulduğu zaman kemiğinden kolay bir şekilde ayrılıyor."

    • VİDEO
    • CANLI YAYIN
    • PROGRAMLAR
      • Düşünce Atlası
      • Yaz Boz
      • Kadraj
      • Toplumsal Hafıza
      • Canan Barlas ile Gündem
      • Arka Plan
      • Memleket Meselesi
      • Seyahatname
      • Belgesel Kuşağı
      • Diplomasi
      • Söz Teması
      • Medya Dünyası
      • İş'in sırrı
      • Dijital Çağ
      • Z Raporu
      • 1.Sayfa
    • Üye Girişi
    • Üye Ol
    • A HABER ÖZEL
    • GÜNDEM
    • EKONOMİ
    • SON DAKİKA
    • YAŞAM
    • DÜNYA
    • SPOR
    • MAGAZİN
    • TEKNOLOJİ
    • OTOMOBİL
    • DİN
    • TARİH
    • SAĞLIK
    • YAZARLAR
    • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
    • GALERİ
      • En Yeniler
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Ekonomi
      • Magazin
      • Spor
      • Otomobil
      • Teknoloji
    • RSS
    • BİZE ULAŞIN
    • KÜNYE
    • FREKANSLAR
    • ARŞİV
    • YAYIN AKIŞI
    • iPhone
    • iPad
    • Android
    • Facebook
    • Twitter
    • Flipboard
    • Youtube
    • RSS