A HABER GALERİ
Hep karıştırılıyor! Pul biber ve isot arasındaki tek fark buymuş...
İsot mu, pul biber mi? Aralarındaki Farkları Öğrenelim! Yemeklerin lezzetini artırmak için kullanılan baharatlar, mutfakların vazgeçilmezlerinden biri oldu. İsot ve pul biber ise sıklıkla karıştırılan baharatlardır. Ancak her ikisi de farklı özelliklere sahiptir. İşte isot ve pul biber arasındaki bilinmeyen farklar...

Pul biberde kullanılan biberler, tavada veya fırında pişirildikten sonra çekilir. Bu işlem sonucunda pul biber elde edilir. Öte yandan, isot yapımında kullanılan biberler güneş altında kurutulur.

Kuruyan biberlerin kararmaması için her gün sıcak su ile nemlendirilir. Daha sonra kuruyan biberler dövülür, zeytinyağı ve tuz ile karıştırılarak isot haline getirilir.

Pul biber, modern mutfak araçları olan mutfak robotu veya blender kullanılarak kolayca hazırlanabilir. Öte yandan, isot eski zamanlarda havanda dövülerek yapılıyordu ve oldukça zahmetli bir süreçti. Ancak günümüzde fabrika makineleri sayesinde isot daha kolay bir şekilde hazırlanabilmektedir.

HANGİ YEMEKLERE KATILIR?
İsot, Türk mutfağında en çok çiğ köfte ve lahmacunla özdeşleşmiştir. Lahmacunun iç harcında da sıkça kullanılır, özellikle acı sevenler için vazgeçilmez bir malzemedir.

İsteğe bağlı olarak, sos ve çorbalara da eklenerek kullanılabilir. İsotun özel acılığı, soslara ve çorbalara benzersiz bir lezzet katar.