A HABER GALERİ
Vazgeçilmeyen lezzet! Sahurda ve iftarda yaygın tüketiliyor
Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden olan tahin helvası, ramazanın vazgeçilmez tatları arasında yer alıyor.
Giriş: 18.05.2019
17:36
Güncelleme: 18.05.2019
20:12
- 4
- 31
Vazgeçilmeyen lezzet! Sahurda ve iftarda yaygın tüketiliyor
![Vazgeçilmeyen lezzet! Sahurda ve iftarda yaygın tüketiliyor](https://iaahbr.tmgrup.com.tr/060dc7/0/0/0/0/0/0?u=https://iahbr.tmgrup.com.tr/album/2019/05/18/vazgecilmeyen-lezzet-sahurda-ve-iftarda-yaygin-tuketiliyor-1558190025152.jpg&mw=730)
Karıştırma işlemi bittikten sonra bu kez de yoğurma işlemi başlıyor. Helva ustası oluşan iplikçikleri yine kırmadan helva karışımını elle özenle yoğuruyor. Yoğurma işleminden sonra bir süre soğumaya bırakılan helvalar paketlenip satışa hazır hale geliyor. Tahin helvası, talebe göre sade, kakaolu, Antep fıstıklı olarak hazırlanıyor.
- 5
- 31
Vazgeçilmeyen lezzet! Sahurda ve iftarda yaygın tüketiliyor
![Vazgeçilmeyen lezzet! Sahurda ve iftarda yaygın tüketiliyor](https://iaahbr.tmgrup.com.tr/b96d13/0/0/0/0/0/0?u=https://iahbr.tmgrup.com.tr/album/2019/05/18/vazgecilmeyen-lezzet-sahurda-ve-iftarda-yaygin-tuketiliyor-1558190031216.jpg&mw=730)
Adana'da 1946 yılından beri faaliyetini sürdüren helva ve cezerye üreticisi firmanın yetkilisi Engin Yangöz, Çukurova'da yüksek kalite susam yetişmesinin de etkisiyle tahin ve tahinden yapılan yiyeceklerin yaygın olarak tüketildiğini belirtti.