İBB'ye kayyum atanır mı? Belediye meclisi yeni bir başkan mı seçecek? A Haber canlı yayınında çarpıcı detaylar
İBB'ye yönelik yolsuzluk ve terör soruşturmasında Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında olduğu 106 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bundan sonraki süreç merak konusu oldu. İBB'ye kayyum atanacak mı? Gözaltı süreci ne kadar sürecek? Uzman isimler A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk ve terör soruşturmasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında olduğu 106 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Peki, süreç nasıl işleyecek? İBB'ye kayyum atanır mı? İmamoğlu üzerinden sosyal medyada nasıl bir algı operasyonu yürütüldü? Ekonomiye operasyon mu çekildi? Uzman isimler A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
İşte o açıklamalardan satır başları;

GÖZALTI SÜRESİ NE KADAR?
Avukat Burak Evci: Toplam 4 günlük bir gözaltı sürecinin olması söz konusu olacaktır. Bu sürenin bitmesinden itibaren ise 12 saat içinde kişiler hakim huzuruna çıkartılacaklardır. Dosya kapsamında çok fazla failin olması ve bunların ifadesinin alınması aşamasında belki farklı faillerin de sürece dahil olması atılı suçların çok olması sebebiyle bu süre her ne kadar yetersiz olsa da burada kolluk kuvvetlerinin insanüstü bir gayretle bazen geceleri de ifade almak suretiyle bu süreci tamamlayacaklarını düşünüyoruz.

BELEDİYE MECLİSİ Mİ SEÇECEK?
Belediye kanuna göre belediye başkanları herhangi bir hastalık, istifa veya bir suç işlenmesi durumunda bu halde belediye meclisi yeni bir belediye başkanı seçer ve süreç bu şekilde devam eder.

İBB'YE KAYYUM ATANACAK MI?
Fakat bu durumun terör örgütü ile iltisaklı olması halinde yani suç örgütü kurulması, terör örgütleriyle iltisaklı olunması halinde bu durumunda İçişleri Bakanlığı tarafından ilgili belediyeye kayyum atanması söz konusu olacaktır.
Sayın İmamoğlu ile alakalı olarak yapılan soruşturmalarda saymış olduğumuz iddialar bulunduğu için ilerleyen süreçte muhtemelen İçişleri Bakanlığı tarafından belediyeye kayyum atanması söz konusu olacaktır.












