A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
05 Aralık 2025, Cuma
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri Ünlü tatil merkezi Bodrum’da sağanak! Cadde sokaklar göle döndü Bengü’den şaşırtan Selim Selimoğlu paylaşımı! 5 Aralık TV yayın akışı: Bu akşam Taşacak Bu Deniz var mı, Eleni diziden ayrıldı mı? Bir neslin Hafize Anası Adile Naşit’in gerçek ismi ortaya çıktı! Meğer annesi... Hafta sonu hava ters köşe yapacak: 10 kente kar yağacak! Dondurucu soğuklar kapıda Güllü’yü kızı mı öldürdü? Komşudan şok sözler: İtildiği görüntüler kameramda Milyoner’de çeyrek altın sorusu ekrana kilitledi! Yarışmacının stratejik hamlesi damga vurdu Küçükçekmece’de dehşet anları! Dur ihtarına uymadı: Kadını böyle ezdi
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Haberler Ekonomi Haberleri Son dakika: Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı açılıyor! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarih verdi

Son dakika: Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı açılıyor! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarih verdi

Giriş: 13.01.2023 10:22 Güncelleme: 13.01.2023 12:17
Son dakika: Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı açılıyor! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarih verdi

Son dakika haberi... Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda incelemelerde bulundu. Bakan Karaismailoğlu, "Hattın işletmeye açılmasıyla İstanbul Havalimanı'na Kağıthane'den sadece 24 dakikada, Göktürk'ten 12 dakikada ulaşılabilecektir" dedi. Karaismailoğlu, açılış için tarih de verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda incelemelerde bulunmasının ardından İstanbul Havalimanı Metro İstasyonu'nda yaptığı açıklamada, 34 kilometre uzunluğundaki Kağıthane-Eyüp (Göktürk)-İstanbul Havalimanı metrosunun açılışına günler kaldığını belirtti.

Beşiktaş (Gayrettepe)-Kağıthane-Eyüp (Göktürk)-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda 9 istasyon bulunduğunu, hattın Kağıthane, Eyüpsultan ve Arnavutköy ilçelerinden geçeceğini ve 8 istasyonla günlük 800 bin yolcuya hizmet edecek kapasitede olduğunu bildiren Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı'na, metro hattının Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı entegrasyonu sayesinde tüm raylı sistemlerle doğrudan, güvenli, hızlı ve ekonomik şekilde ulaşmanın mümkün olacağını söyledi.

Son dakika: Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı açılıyor! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarih verdi

"Hattın işletmeye açılmasıyla İstanbul Havalimanı'na Kağıthane'den sadece 24 dakikada, Göktürk'ten 12 dakikada ulaşılabilecektir" diyen Karaismailoğlu, hattın en kısa sürede hizmete alınabilmesi için Türkiye'de ilk defa bir metro projesinde 10 adet tünel açma makinasının aynı anda çalıştığını aktardı.

Karaismailoğlu, devamla şunları kaydetti:

"Tünel açma makinası ilerlemelerinde, günde 65,5 metre, haftada 306 metre, ayda 1.233 metre ile kazı rekorlarını kırdık. Saatte 120 kilometre hız ile Türkiye'nin en hızlı metro araçları da bu hattımızda çalışacaklar. 72 metre ile Türkiye'nin en derin metro istasyonu olan Gayrettepe İstasyonu da bu proje kapsamında inşa edildi.

Türkiye, metro hatlarında ilk kez burada prekast panel ile kusursuz demir yolu altyapısını inşa ettik. Bu sayede yolcularımıza 'hızlı tren konforunda sürüş' imkanı sunacağız. Akıllı tünel konseptini dünya metrolarında ilk defa bu projede biz hayata geçiriyoruz. Böylece tünel yangın güvenliğine yeni bir teknoloji kazandırdık. Bakanlığımızın destekleri ve ASELSAN iş birliği ile yine ilk defa yerli ve milli imkanlarla geliştirilen sinyalizasyon sistemi bu metro hattımızda kullanılacak. Kağıthane-Eyüp-İstanbul Havalimanı Metro Hattı ile çok önemli, çok değerli bir projeyi İstanbulumuza ve ülkemize kazandırmanın gururu içerisindeyiz."

Burada edinilen deneyimlerle metro inşalarında artık yeni bir döneme girildiğini, dünyaya da yol gösterildiğini belirten Karaismailoğlu, "Artık metro hatlarımızın yapım aşamasından elektrifikasyon ve sinyalizasyon aşamasına kadar her süreci kendi mühendisliğimizin ürünü, yani milli ve yerli olarak üretiyoruz. Bundan sonra tren sinyalizasyon ve arayüz çalışmalarını yerli imkanlarla hayata geçireceğiz. Yerli elektrik sistemlerine ve bataryalara sahip araçlar kullanacağız. Bu hatta 10 tren setimiz var. Bunlara ilave olarak, ilk yerli metro aracı motoruna sahip yeni tren setlerini de devreye alacak olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz." şeklinde konuştu.

Son dakika: Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı açılıyor! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarih verdi

TÜRKİYEMİZ, MİLLİ BAĞIMSIZLIĞINI BU ATILIMLARLA DAHA DA GÜÇLENDİRİYOR, SAĞLAMLAŞTIRIYOR

Adil Karaismailoğlu, yerli ve milli imkanların, üretimin, ürünlerin kullanılmasının, dışa bağımlılıktan uzak bir ülke demek olduğuna işaret ederek, "Bölgesinde lider, dünyada oyun kurucu konuma yükselmek, en büyük ilk 10 ekonomi arasında yerini almak için çalışmalarını, hazırlıklarını aralıksız sürdüren Türkiyemiz, milli bağımsızlığını bu atılımlarla daha da güçlendiriyor, sağlamlaştırıyor. Türkiye'nin, Türkiye Yüzyılı'nın altyapısını inşa eden, milletimizi aydınlık geleceğine taşımak için 5 bin şantiye ve hizmet noktasında 700 bin çalışma arkadaşımızla emek veren bir Bakanlık olarak, bu konuda ne gerekiyorsa yapmaya Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Hattın ilk aşamada Mahmutbey metrosu ile Kağıthane'de entegre olduğunu belirten Karaismailoğlu, bahar aylarında bu hattı metrobüs ve Hacıosman-Yenikapı metrosu Zincirlikuyu istasyonları ile entegre edeceklerini, yaklaşık 3,5 kilometrelik bir etabı daha tamamlayarak hattı 37,5 kilometreye çıkaracaklarını bildirdi.

Karaismailoğlu, "Bu hizmetimizin faydaları tıpkı diğer projelerimizde olduğu gibi çok çeşitli ve çok geniş. Metro hattının hizmete girmesiyle 2023-2043 yılları arasındaki projeksiyona baktığımızda bu faydalar daha net anlaşılacaktır. 20 yıllık projeksiyonda, 45 milyon avro kara yolu işletme ve bakım kazancı, 247 milyon avro çevresel kazanç, 30 milyon avro kaza ve yaralanma kazancı, 2 milyar 316 milyon avro zaman kazancı olmak üzere ülkemizin toplam ekonomik kazancı 2 milyar 639 milyon avro olacaktır." dedi.

Son dakika: Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı açılıyor! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarih verdi

METRO HATTIMIZI 9 GÜN SONRA AÇILACAK

2023'ün çok önemli projeleri tamamlayıp hizmete verecekleri bir yıl olacağını, başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin dört yanında çalışmaların devam ettiğini, İstanbul'u, dünyanın en gelişmiş ulaşım altyapısına sahip şehirlerinden yapmak için bir baştan diğer başa modern raylı sistem ağlarıyla donattıklarını ifade eden Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

"Dünyanın en teknolojik ve modern kent içi raylı sistem projelerini bir bir hayata geçiriyoruz. Yaklaşık 96 kilometrelik 6 hatta İstanbul için çalışıyoruz. Bu hatlar, Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı yanı sıra Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı, Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı, Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı, Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi ve Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camisi-Bosna Bulvarı Metro Hattı projeleridir. Bu hatlarımızı tamamlayarak 284 kilometre olan İstanbul'un raylı sistem ağını 380 kilometreye yükseltiyoruz. Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattımızı 9 gün sonra 22 Ocak 2023 Pazar günü Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile hizmete açıyoruz."

Son dakika: Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı açılıyor! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarih verdi

BİR ESER, BİR HİZMET MİLLETE SUNULACAKSA, AÇILIŞI YAPILIYORSA TAM YAPILIR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, İstanbul'daki metroların yanı sıra Ankara'da AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nu, Kayseri'de Anafartalar-HT Tramvay Hattı'nı da çok yakında hizmete açacaklarını, aynı zamanda gelecek ay Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nden geçecek metro hattını da açacaklarını belirterek, "Bir eser, bir hizmet millete sunulacaksa, açılışı yapılıyorsa tam yapılır. Millete saygı da, siyasi ahlak da bunu gerektirir. Birileri bugüne kadar bunu öğrenememişler. Belki projelerimizi kullanınca, örnek alırlar, metro hattı nasıl hizmete açılır öğrenirler." diye konuştu.

Karaismailoğlu, ulaşımı ferahlatacak, kolaylaştıracak ve hızlandıracak çözümlere ihtiyacın arttığını, bu noktada metro ve tramvay gibi raylı sistemlerin öne çıktığını, o nedenle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, kent içi raylı sistem projelerini ülkeye kazandırmak için aralıksız çalıştıklarını söyledi.

Yaptıkları işlerin, ülkeye kazandırdıkları başarıların millet için gurur kaynağı olduğunu belirten Karaismailoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"İstanbullular kendilerine fayda sağlayacak projeleri yakından takip ediyor. Milletimiz, suyu getirenin de, testiyi kıranın da kim olduğunu gayet iyi biliyor. Biz ülkemizi ve İstanbul'u geleceğe taşıyacak mega projeleri hayata geçiriyoruz. Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı, Çamlıca Kulesi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu, İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı ve metro projelerimiz gibi tüm dünyanın gıptayla baktığı projeler ile İstanbul'u hayallerin ötesinde bambaşka bir noktaya taşıdık. Biz bu dev eserler ve simge yapılar ile İstanbul'u çok kıymetli bir marka şehre dönüştürdük. İstanbulluların yaşam kalitesini yükselttik. Biz her zaman İstanbul ve İstanbulluların yanında ve yakınındayız. Kimsenin şüphesi olmasın, İstanbul'a hizmet aşkımız asla bitmeyecek ve İstanbul'u geleceğe taşıyacak proje ve yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek."

Bakan Karaismailoğlu, açıklamasının ardından metro hattında incelemelerde bulundu. İnceleme sırasında Karaismailoğlu'na, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin, İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu ile Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de eşlik etti.

Son dakika: Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı açılıyor! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarih verdi

TÜRKİYE'NİN EN HIZLI METROSU OLACAK

Toplam uzunluğu 37,5 kilometre olan Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı İstanbul'un 4 ilçesini birbirine bağlacak. Saatte 120 kilometre hızla Türkiye'nin en hızlı metrosu olacak olan hatta toplam 9 istasyon ve günlük 600 bin yolcu kapasitesine sahip.

Havalimanı metrosu açılıyorHavalimanı metrosu açılıyor HAVALİMANI METROSU AÇILIYOR

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosu ne zaman açılacak?Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosu ne zaman açılacak? KAĞITHANE-İSTANBUL HAVALİMANI METROSU NE ZAMAN AÇILACAK?
Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattına artık günler kaldıKağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattına artık günler kaldı KAĞITHANE-İSTANBUL HAVALİMANI METRO HATTINA ARTIK GÜNLER KALDI

Son dakika: Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı açılıyor! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarih verdi
A HABER UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
Son dakika: Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı açılıyor! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarih verdiSon dakika: Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı açılıyor! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarih verdiSon dakika: Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı açılıyor! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarih verdi
Günün Manşetleri GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
  • ABONE OL
DİĞER
TÜRK TELEKOM REKLAM
DR REKLAM
Finans
ahaber.com.tr
  • VİDEO
  • CANLI YAYIN
  • PROGRAMLAR
    • Düşünce Atlası
    • Yaz Boz
    • Kadraj
    • Toplumsal Hafıza
    • Canan Barlas ile Gündem
    • Arka Plan
    • Memleket Meselesi
    • Seyahatname
    • Belgesel Kuşağı
    • Diplomasi
    • Söz Teması
    • Medya Dünyası
    • İş'in sırrı
    • Dijital Çağ
    • Z Raporu
    • 1.Sayfa
  • Üye Girişi
  • Üye Ol
  • A HABER ÖZEL
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SON DAKİKA
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • TEKNOLOJİ
  • OTOMOBİL
  • DİN
  • TARİH
  • SAĞLIK
  • YAZARLAR
  • VİDEO
    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
  • GALERİ
    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Viral
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • İNTERNET REKLAM
  • RSS
  • BİZE ULAŞIN
  • KÜNYE/İLETİŞİM
  • VERİ POLİTİKASI
  • KARİYER
  • FREKANSLAR
  • ARŞİV
  • YAYIN AKIŞI
  • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
Daha Fazla Gör
  • Son dakika video izle
  • Son dakika haberleri
  • A Haber analiz
  • Gündem haberleri
  • Ekonomi haberleri
  • Otomobil haberleri
  • Namaz vakitleri
  • Hava durumu
  • İstanbul Yol durumu
  • Atv canlı yayın izle
  • Spor haberleri
  • Foto galeri
  • Son dakika emekli haberleri
  • Teknoloji haberleri
  • A Haber programlar
  • Sabah – Takvim yazarları oku
  • Kuruluş Osman izle
  • Gazete manşetleri
  • Instagram dondurma
  • Son dakika! Cloudflare çöktü mü, sorun ne? Cloudflare nedir?
  • 5 Aralık TV yayın akışı: Bu akşam Taşacak Bu Deniz var mı, Eleni diziden ayrıldı mı?
  • ÖSYM duyurdu: YDS/2 sınav sonuçları açıklandı! İşte sonuç sorgulama ekranı
  • Hafta sonu hava ters köşe yapacak: 10 kente kar yağacak! Dondurucu soğuklar kapıda
  • "Selvi Boylum Al Yazmalım" adlı filmde Samet'i kim canlandırmıştır?
  • Dünyanın tarifeli en kısa uçuşu yaklaşık kaç kilometre uzunluğundadır?
  • Saray sofralarından şiir dizelerine: Türk kahvesinin gizli kalmış hikayesi
  • Türkiye'de Ramazan Bayramı en son hangi miladi yılda iki kere yaşanmıştır?
  • Lozan Barış Konferansı sırasında TBMM'nin hükûmet görevini yürüten icra vekilleri heyetinin başvekili kimdir?
  • Türkiye'nin kara sınırı komşusu 8 taneyken BM'ye üye 193 ülke arasında 8'den fazla kara sınırı komşusu olan kaç ülke vardır?
  • UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde en çok maç kaybeden ve en çok gol yiyen takım hangisidir?
  • Arnold Schwarzenegger "Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek" filminin senaryosunu okuyup berbat bulmuş, kime filmi övüp onun oynamasına sebep olmuştur?
  • A Haber
  • iPhone iPhone
  • Android Android
  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • Flipboard Flipboard
  • Youtube
  • RSS