Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattının deneme sürüşüne katıldı! Orada müjdeleri peş peşe verdi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik (Tavşantepe)-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattında deneme sürüşlerini gerçekleştirdiklerini ifade ederek,"Gayet başarılı bir şekilde tamamladık. Temizlik işleri de dahil şu an son detaylar üzerinde çalışıyoruz. İnşallah ekim ayı içerisinde, bitmiş olan bu hattımızı da milletimizin hizmetine sunacağız." şeklinde konuştu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Pendik (Tavşantepe)-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattında yapılan test sürüşüne katıldı. Test sürüşü Kurtköy ile Sabiha Gökçen Havalimanı istasyonu arasında yapıldı.
5 BİN ŞANTİYEDE 700 BİNE YAKIN ÇALIŞAN
Sabiha Gökçen Havalimanı istasyonunda basın açıklaması yapan Karaismailoğlu, bütün dünya krizlerle boğuşurken, Türkiye'nin dört bir tarafında 5 bin tane şantiyede 700 bine yakın çalışma arkadaşlarıyla birlikte Türkiye'nin geleceği için emek verdiklerini söyledi.
"BÜTÜN İŞLEMLERİMİZİ TAMAMLADIK"
Yatırımları artırarak devam ettirdiklerini aktaran Karaismailoğlu, "Bugün de önemli bir yatırımımızın son aşamasına geldik. Bütün işlemlerimizi tamamladık. Biraz önce test sürüşlerimizi de yaptık. Gerekli incelemeleri de yaparak inşallah önümüzdeki sayılı günleri de geride bırakarak ekim ayı içerisinde Kadıköy-Kartal metro hattını devam ettirerek Sabiha Gökçen Havalimanı'na kadar metro konforunu İstanbullulara yaşatmanın gururunu, sevincini hep birlikte yaşıyoruz." diye konuştu.

"Sabiha Gökçen Havalimanı Tuz Gölü'nde alabalık tesisi açmaya benzer, uçak inmeyen yere havalimanı yapılmaz." demişti vizyonsuzlar...
— Adil Karaismailoğlu (@akaraismailoglu) September 12, 2022
Günde 1,2 milyon yolcu kapasiteli Pendik - Sabiha Gökçen Havalimanı Metro hattımızı tamamladık! pic.twitter.com/D5YVJVgcj2
Bakan Karaismailoğlu, şunları kaydetti:
"Sabiha Gökçen Havalimanı, yıllar önce şu anki ana muhalefet partisi liderinin, 'uçak inmeyen yere havalimanı mı yapılır? Sabiha Gökçen'e havalimanı yapmaktansa Tuz Gölü'ne alabalık tesisi yapın' diyen bir zihniyetin bugünkü gelmiş olduğu çelişkiyi gösteren en iyi örneklerden bir tanesi.
#Canlı 📡
— Adil Karaismailoğlu (@akaraismailoglu) September 12, 2022
Pendik - Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı
Test Sürüşü ve Basın Açıklaması https://t.co/RCQCmTpP4P
'600'ÜN ÜZERİNDE UÇAK SAYISI VE 105 BİN YOLCUYA HİZMET'
Sabiha Gökçen Havalimanı, günlük 600'ün üzerindeki uçak sayısı ve 105 bin yolcuya hizmet eden dünyanın önde gelen havalimanlarından birisi haline geldi. Yaptığımız yaptırımlarla birlikte Sabiha Gökçen Havalimanı da İstanbul Havalimanı da Türkiye dünyaya hizmet vermeye ve hizmet kalitesini artırarak devam edecektir.

"26 MİLYAR AVROLUK GELİR SAĞLAYACAK"
Avrupa'daki havalimanları kaos yaşarken, Türkiye'deki havalimanlarında konfor yaşatan bütün çalışma arkadaşlarıma, işletmecilere, hava yolu şirketlerimize teşekkür ediyorum. Bu gururu, bu sevinci, bu kaliteyi, bu güveni bütün vatandaşlarımıza yansıttığı gibi bu örnek hizmeti de bütün dünyaya yansıtıyorlar. İstanbul Havalimanı, yine birçok karalamalar, iftiralar olmasına rağmen 75 milyon metrekarelik, ekonomik değeri sıfır olan bir alanda, devletin kasasından 1 kuruş çıkmadan 10 milyar avroluk bir yatırımla, bugün 200 bin kişinin istihdam edildiği ve günlük 230 bin yolcuya ev sahipliği yapan, günlük 1400 tane uçağın iniş kalkışına ev sahipliği yapan dünyanın örnek gösterilen gıpta ile bakılan projelerinden bir tanesi haline geldi. Devletimizin kasasından bir kuruş harcamadığımız halde, işletme süresi boyunca da devletimize tam 26 milyar avroluk gelir sağlayacak."
"AY İSTANBUL'DA ÖNEMLİ BİR METRO HATTININ AÇILIŞINI YAPACAĞIZ"
Sabiha Gökçen Havalimanı ve İstanbul Havalimanı'nın işletme süresi bittikten sonra yüzyıllar boyu bu ülkeye hizmet edecek çok kıymetli eserler olduğunu belirten Karaismailoğlu, "Sabiha Gökçen Havalimanı ve İstanbul Havalimanı, inşallah gelişen, büyüyen, dünyanın en büyük 10 ekonomisine sahip Türkiye'nin en önemli ayaklarından ikisi olacak. Bütün sektörlerde yoğun bir çalışmamız var. Kara yolu, hava yolu, demir yolları, haberleşme sektöründe, uzayda, denizlerde topyekun bir kalkınma çabası içerisinde, bütün arkadaşlarımızla birlikte yoğun bir şekilde çalışıyoruz.
Demir yollarında büyük bir atılımımız var. Şu anda demir yolu ağırlıklı bir yatırım dönemine girdik. Ülkemizin dört bir tarafında şu anda inşaatı devam eden 4 bin 500 kilometre hızlı tren hattımızda hem yolcu taşıyacağız hem de lojistik anlamda ülkemizin ihracatına ve üretimine oldukça katkı sağlayacak önemli işler yapıyoruz." dedi.







