aHaber
22 Mayıs 2022, Pazar
  • CANLI YAYIN
  • MANŞET
  • CANLI YAYIN
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
      • Apara Radyo
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
      • Apara Radyo
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Yalnız Kurt Hakim Adı Sevgi Destan Kalp Yarası Kuruluş Osman Bir Zamanlar Çukurova Kardeşlerim Eski Diziler
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Televizyon Sağlık Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar Ramazan
      Galeri Kalp krizi geçirdiğini anlayan doktor direksiyonu acile çevirdi: Gördüğüm en ağır vakayım Denizli’de yer altında saklı şifalı cenneti! Turistler hayran kaldı Niğde’de üniversite öğrencilerini taşıyan otobüs devrildi! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kaza nedenini açıkladı Ünlü şef Somer Sivrioğlu’nun restoranında feci ölüm! Restoran kapatıldı: Sivrioğlu’ndan açıklama geldi Dünya olimpiyat şampiyonu Busenaz Sürmeneli: Cumhurbaşkanımıza altın sözünü verdik Emekli ve memura yeni maaş! 3600 ek gösterge maaşları artıracak | Ödemeler tek tek hesaplandı Görüntüler İstanbul’dan... 🐍 Ev sahibi bahçesinde görünce şoke oldu! Yavrularını korumak için… 🐱 Necip Fazıl Kısakürek’in ölümünün 39. yılı! Ailesi tek tek anlattı: Seccadesine bile haciz gönderdiler
      Namaz Vakitleri RSS Bize Ulaşın Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası
  • BİZE ULAŞIN
Namaz Vakitleri şehir ara
    Haberler Ekonomi Haberleri Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Konut destekleri sonrası astronomik fiyat artışı yapanlara asla göz yummayacağız

    Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Konut destekleri sonrası astronomik fiyat artışı yapanlara asla göz yummayacağız

    EKONOMİ
    Giriş Tarihi: 13.05.2022 Güncelleme Tarihi: 13.05.2022
    ABONE OL
    Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Konut destekleri sonrası astronomik fiyat artışı yapanlara asla göz yummayacağız

    Son dakika haberi...Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Yeni ekonomi modelemizin ana hedefi, yatırım, üretim ve istihdamı artırmak. Veriler büyümede 2022 yılının ilk çeyreğinde %6-7 gibi bir rakama işaret ediyor" dedi. Bakan Nebati, "Konut destekleri sonrası astronomik fiyat artışı yapanlara asla göz yummayacağız." diyerek sert çıktı.

    Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Finansal Kurumlar Birliği 10. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda konuştu.

    2022'İN İLK ÇEYREĞİNDE YÜZDE 7 BÜYÜYEBİLİRİZ

    Başta salgın olmak üzere yaşanan küresel olumsuzluklara rağmen ülkemizin büyüme ve ihracattaki muazzam başarısı dünya tarafından samimi olarak takdirle karşılanıyor. 2020'de dünya küçüldü biz büyüdük. İlk çeyrekteki öncü göstergeler büyüme oranının dengeli şekilde devam ettiğini gösteriyor. İhracatta 240 milyar doları aştık, 250 milyar dolara doğru ilerliyoruz. İhracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 101.9. Bu iyi bir rakam. Mart ayı itibarıyla toplam istihdam 30 milyon kişiye ulaştı. Bu veriler büyümenin bu çeyrek 6-7 gibi bir rakamla devam ettireceğine işaret ediyor. Ekonomimiz üretiyor, ihraç ediyor, istihdam oluşturuyor. Kime rağmen salgın, savaş ve öldük, bittik, yandık, bu işler iyi gitmeyecek diyenlere rağmen. Makro ekonomik istikrarı sağlamak üzere biliyorsunuz.

    Türkiye Ekonomi Modelini 20 Aralık itibarıyla hizmete sunduk. Modelimiz serbest fiyat ekonomisi kurallarından taviz vermeden finansal istikrarı kalıcı olarak sağlayarak ilgili tüm kurumlarla eşgüdüm içerisinde tasarlandı. Modelimizin odak noktasında üretim, yatırım, ihracat, istihdam ve bunların tamamının artmasıdır. Bununla birlikte cari açık sorunu kalıcı olarak çözmeyi küresel değer zincirlerinde üst sıralara çıkmayı hedefliyoruz. Böylece enflasyonun önemli bir belirleyicisi olan döviz kurlarındaki oynaklığı dengelemekle kalmadık, mevduattaki vadeyi uzattık. Bugün bir mücadele alanımız var. Bu mücadele alanımızdaki kararlılığımızı çok net bir şekilde ortaya koymuş durumdayız.

    FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARINA ÖNLEM

    Paydaşlarımızla koordinasyon içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İş insanlarıyla verimli toplantılar gerçekleştirdik ve toplantılara devam edeceğiz. Enflasyon meselesini masaya yatırdık. Attığımız adımları takdir ettiklerini, kendi fiyat politikalarına yönelik adımlar atmalarını görmekten büyük memnuniyet duyduk. Enflasyonla mücadelemiz topyekun olduğu sürece başarıya ulaşacağımız inancımız tam. İş insanlarının sorumluluk alarak ellerini ve yüreklerini taşın altına koymaları son derece önemli ve kilit unsurlardan birisidir. Vergisel düzenlemeler yaptık.

    Kurduğumuz enflasyonla mücadele timleri vasıtasıyla, fahiş fiyat, fiyat manipülasyonu ve stokçuluğa izin vermiyoruz. Bunun için gereken tüm önlemleri alıyor, almaya devam ediyoruz. Vergisel düzenlemelere ilave olarak, yatırımlara yönelik kredilendirmeye öncelik veriyoruz. Vatandaşımızın alım gücünü eskisinin üzerine çıkaracağız.

    Selektif kredi politikası ve bununla uyumlu Hazine destekli KGF paketlerini devreye aldık. Diğer yandan geçtiğimiz günlerde selektif kredi politikası kapsamında bir yenisini daha ekledik. 150 milyar liralık kaynak ayırdık. Böylelikle imalat sanayi sektöründe yatırımda bulunan firmalara uzun vadeli finansman imkanı sağlıyoruz. Kredilerin döviz ve Altın gibi kaynaklara gitmesini engellemek amacıyla KOBİ, ihracat, yatırım gibi alanları hariç bırakarak ticari kredilerde yüzde 10 oranında zorunlu karşılık getirdik. Girişimcilik ekosistemine katkı sunmak için 6 farklı finansman desteğini hayata geçirdik.

    "KONUT KREDİSİNDEN SONRA FİYAT ARTIRANLARIN HEPSİ TESPİT EDİLDİ"

    Bu hafta konut sektörüne yönelik üç paket ile konut arzını artırıyor, vatandaşlarımızın uygun finans yöntemi ile konuta erişimini artırıyoruz. İnşaat firmaları bir yıl boyunca konut satış fiyatlarını sabit tutmak şartıyla destek alacaktır.

    Bu değerli adımı astronomik fiyat artışlarıyla suistimal etmeye çalışanlara asla göz yummayacağız. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer. Paket açıklanmadan önce tüm verileri aldık. Satış fiyatları, ilanlar tek tek tespit edildi. Konutla ilgili paket açıklandığının ertesi günü aykırı işlem yapanların tamamı tespit edildi.

    Biz bir işlem yaparken vatandaşın rahat etmesi için yapıyoruz. Birilerinin suistimalde bulunarak kısa günün kârı diyerek bizi aldatmasına izin vermeyeceğiz. Bunu yapanlar bilsinler ki ensenizdeyiz. Vatandaşın konuta ihtiyacı var. Konut üreticisinin finansmana ihtiyacı var. Tüm koşullarımızı en ideal noktaya çekecek şekilde hesaplarını yaparak yolumuza devam ediyoruz. Siz değerli paydaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz.

    KOBİ'ler için 35 milyon TL olan limit 100 milyon TL'ye, KOBİ dışında 250 milyon TL'den 350 milyon TL'ye limit artışı yaptık. Yüzde 14 bizim hedeflediğimiz oran değil. Bize de düşüyorsa güncel her türlü talebi gerek mevzuatta ikincil düzenlemelerle yasalarla hızlı şekilde Meclis'in katkılarıyla önünüzü açıyoruz. Bankalarımızın finans sektöründeki payının yüzde 86 olması bankalarımızı da mutlu etmiyor, bizi de. Dolayısıyla önünüz yolunuz açık. Konut isteyene konut, GES isteyene GES, imalat isteyene imalat, bunun için varız.

    Hep beraber koşacağız, siz kazanın ülke kazansın, ülke kazansın Türkiye Cumhuriyeti güçlensin, büyüsün ve yoluna devam etsin. Hizmet, hizmet, hizmet... Çok net şekilde vurgulamak istiyorum. Finans sektörü büyüyor, gelişiyor, derinleşiyor. Bugün itibarıyla 120 şirket faaliyet göstermeye devam ediyor. Artık bizim özellikle buradaki yol arkadaşlarım, irtibatta olduğumuz tüm kuruluşlar koyduğumuz hedefleri biliyorlar. Hedeflerinizi büyütün ki yolunuz kolay olsun. Bizi her alanda sizi destekleyecek şekilde itekleyin. Biz hazırız, yeter ki bu ülkede siz büyüyün bu ülke büyüsün.


    Enflasyona karşı seferberlik! İlk adım atılıyor ENFLASYONA KARŞI SEFERBERLİK! İLK ADIM ATILIYOR
    Bakan Kirişci’den tarımsal destek açıklaması! BAKAN KİRİŞCİ'DEN TARIMSAL DESTEK AÇIKLAMASI!

    A HABER UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
    GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
    • A A
    DİĞER
    ahaber.com.tr
    • VİDEO
    • CANLI YAYIN
    • PROGRAMLAR
      • Düşünce Atlası
      • Yaz Boz
      • Kadraj
      • Toplumsal Hafıza
      • Canan Barlas ile Gündem
      • Arka Plan
      • Memleket Meselesi
      • Seyahatname
      • Belgesel Kuşağı
      • Diplomasi
      • Söz Teması
      • Medya Dünyası
      • İş'in sırrı
      • Dijital Çağ
      • Z Raporu
      • 1.Sayfa
    • Üye Girişi
    • Üye Ol
    • A HABER ÖZEL
    • GÜNDEM
    • EKONOMİ
    • SON DAKİKA
    • YAŞAM
    • DÜNYA
    • SPOR
    • MAGAZİN
    • TEKNOLOJİ
    • OTOMOBİL
    • DİN
    • TARİH
    • SAĞLIK
    • YAZARLAR
    • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
    • GALERİ
      • En Yeniler
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Ekonomi
      • Magazin
      • Spor
      • Otomobil
      • Teknoloji
    • RSS
    • BİZE ULAŞIN
    • KÜNYE
    • VERİ POLİTİKASI
    • KARİYER
    • FREKANSLAR
    • ARŞİV
    • YAYIN AKIŞI
    • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
    Daha Fazla Gör
    • Son dakika video izle
    • Son dakika haberleri
    • A Haber analiz
    • Gündem haberleri
    • Ekonomi haberleri
    • Otomobil haberleri
    • Namaz vakitleri
    • Hava durumu
    • İstanbul Yol durumu
    • Atv canlı yayın izle
    • Spor haberleri
    • Foto galeri
    • Son dakika emekli haberleri
    • Teknoloji haberleri
    • A Haber programlar
    • Sabah – Takvim yazarları oku
    • Kuruluş Osman izle
    • Gazete manşetleri
    • Instagram dondurma
    • 36 - 56 yaş arası temizlik görevlisi alınacak! İŞKUR ile 4.250 TL maaşla temizlik görevlisi ilanı açılıyor! 9 alanda TYP iş başvuruları...
    • Teşkilat Pınar öldü mü, diziden ayrılıyor mu? Teşkilat dizisi Ezgi Şenler diziden ayrıldı mı, neden yok?
    • MEB SON DAKİKA AÇIKLAMALARI: Okullar ne zaman kapanacak, yaz tatili hangi ay başlıyor? Karneler ne zaman verilecek?
    • EYT için flaş detay! Yeni formül belli oldu, detaylar tek tek sıralandı! 9000 ve 7200 günü bulunanlar için...
    • DGS başvuruları bitti mi, devam ediyor mu? DGS para yatırma işlemi ne zaman bitecek?
    • Mayıs ayı enflasyon beklentisi açıklandı mı, kaç olacak? TUİK Mayıs ayı TEFE-TÜFE, kira artış oranı ne zaman açıklanacak?
    • Açık cezaevi izinleri son dakika açıklaması: Açık cezaevi izinleri uzatılacak mı, 31 Mayıs'ta bitiyor mu? Açık cezaevi izinleri ne zaman, ayın kaçında bitiyor?
    • Bursluluk sınavı ne zaman? 2022 İOKBS bursluluk sınavı giriş beligesi ne zaman açıklanaak? MEB sınav takvimi açıklandı
    • Polis tayinleri heyecanla bekleniyor! 2022 EGM polis tayin ve atama sonuçları ne zaman açıklanacak?
    • PAYLAŞIMI KAFALARI KARIŞTIRDI! Kerem Aktürkoğlu transfer mi oldu? Kerem Aktürkoğlu Galatasaray'dan ayrıldı mı?
    • BİM personel alımı ilanı güncellendi! 2022 BİM iş başvurusu nasıl yapılır? Şoför, satış elemanı, muhasebe uzmanı...
    • Selçuk Tepeli kovuldu mu? Selçuk Tepeli'nin bardak videosu sonrası işine son mu verildi? FOX TV Ana Haber'den kovuldu mu?
    • ahaber.com.tr
    • iPhone iPhone
    • Android Android
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • Flipboard Flipboard
    • Youtube
    • RSS
    ANA SAYFA