Trump'tan İran'a gözdağı: Sınırlı bir saldırıyı değerlendiriyorum

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:
ahaber.com.tr Haber Merkezi | AA
Trump'tan İran'a gözdağı: Sınırlı bir saldırıyı değerlendiriyorum

ABD ile İran arasındaki gerilim devam ederken ABD Başkanı Donald Trump'tan yeni bir hamle geldi. Trump, İran'a yönelik sınırlı bir saldırı düşünüp düşünmediğine ilişkin soruya "Sanırım, bunu değerlendiriyorum." diye yanıt verdi. Öte yandan Trump, etkinlikte detay vermedi ve kendisine yöneltilen diğer sorulara da yanıt vermedi.

Trump, ABD Yüksek Mahkemesi'nin gümrük vergilerini iptal etmeyen kararına sert tepki göstererek, "Bu son derece hayal gücünü yaratıcı ve mahkemenin bazı üyelerinden utanıyorum" dedi.

ABD Başkanı Trump'ın açıklamalarından satır başları...

Bu kararla artık düşmanlarımız çok mutlu. Bu kararı veren bu hakimler ülkemizin utanç kaynağı. Buna karşı yapılacak bir şey maalesef ki yok. Kararın saçmalığını size anlatayım. "1 dolar bile kullanamazmışım." Bence bu bizim ülkemizi değil başka ülkeleri korumak için aldı. Aslında bu hakimler bunu istiyor olabilir. Aslında tüm ülkeleri ortadan kaldırabilirim. Tüm yaptırımları uygulayabilirim ancak 1 dolar alamazmışım. Bu vatansever bir hareket değil. Ben büyük farkla kazandım çok fazla hile olmasına rağmen kazandım. Bu hakimler de bu azınlıktan korkuyorlar. Önemli bir davaydı benim için. Bu ülkenin güvenlik çıkarlarıyla ilgiliydi. Bu kadar iyi gidilen başka dönem olmamıştı. Ben ülkeyi iyi yapmaya çalıştım. 4 yılda yapılamaz denileni 1 yılda yaptık. Ben 8 savaşı bitirdim. Bu karara karşı çıkan hakimlere çok büyük saygı duyuyorum. Başka alternatifler bulacağız ve milyarlarca para bulacağız. ABD Başkanı olarak çoğu şeye ihtiyacım var ama 10 dolar bile alamazmışız. Önemi yok ama güçlü alternatiflerimiz var. Bizi durduramayacaksınız. Anayasa Mahkemesi'ndeki Demokratlar milletimiz için rezilliktir.

(Foto: AA)(Foto: AA)

İran ile ABD arasındaki askeri gerilim yükselirken ABD Başkanı Donald Trump, bölgedeki güvenlik endişelerini şiddetlendirecek bir açıklamada bulundu.

Trump, Beyaz Saray'da ABD'li valilerle gerçekleştirdiği görüşme sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İran ile bir anlaşmaya varılması yönünde Tahran yönetimi üzerinde baskı oluşturmak amacıyla kısıtlı bir saldırı planını değerlendirdiğini belirtti.

(Foto: AA)(Foto: AA)

Konuya ilişkin herhangi bir detay vermeyen Trump, "Sanırım bunu değerlendiriyorum diyebilirim" dedi. Trump, etkinlikte detay vermedi ve kendisine yöneltilen diğer sorulara da yanıt vermedi.

(Foto: AA)(Foto: AA)

İKİNCİ UÇAK GEMİSİ BÖLGEYE GİDİYOR
Ayırca ABD Başkanı Donald Trump'ın, İran'la yaşanan gerilimin ardından bölgeye ikinci uçak gemisi gönderilmesi talimatının ardından ABD donanmasına bağlı Gerald R. Ford (CVN-78) Uçak Gemisi ve ona eşlik eden savaş fırkateyni, Cebelitarık Boğazı'ndan geçerek Akdeniz'e ulaştığı belirtildi.

Bazı sosyal medya hesaplarında, ABD donanmasına ait Ford Uçak Gemisi'nin Cebelitarık Boğazı'nı geçtiğini gösteren fotoğraflar yer aldı.

Paylaşımlarda, Ford Uçak Gemisi'nin Cebelitarık'ı geçerek Orta Doğu'ya hareket etmek için Akdeniz'e giriş yaptığı kaydedildi.

Trump, İran ile nükleer müzakereler sürerken bölgeye ikinci bir uçak gemisi gönderilmesi talimatı vermişti.

Bu talimatın ardından Karayipler'de bulunan Ford Uçak Gemisi, daha önce Orta Doğu'ya gönderilen USS Abraham Lincoln Uçak Gemisi'ne katılmak için bölgeye hareket etmişti.

Mobil uygulamalarımızı indirin