Hamas'ın Aksa Tufanı operasyonu! Büyük titizlikle ilmek ilmek işlemişler!
7 Ekim 2023'te İsrail'in Gazze'de yürüttüğü işgale karşılık Hamas tarafından gerçekleştirilen Aksa Tufanı operasyonu, delinmez denen Demir Kubbe'yi paramparça etmişti. İsrail'in istihbarat birimi Mossad saldırı karşısında şoke olurken Aksa Tufanı operasyonunun ayrıntıları ortaya çıktı. Buna göre Hamas, 7 Ekim 2023'ü 7 yıl boyunca hayrete düşüren bir istihbarat ağıyla ilmek ilmek işledi. İşte operasyonun detayları...
Terör devleti İsrail, 7 Ekim 2023 tarihinde dehşete düştüğü bir operasyonla karşı karşıya kaldı. Delinmez dediği Demir Kubbe Aksa Tufanı'yla yerle bir olurken Filistin direniş örgütü Hamas, çok sayıda Siyonisti esir aldı.
Hamas üyelerinin İsrailli yetkilileri hacklenmiş güvenlik kameraları üzerinden izlediği ve 7 Ekim 2023 Aksa Tufanı operasyonundan önce 7 yıllık bir hazırlık sürecinin parçası olarak büyük miktarda istihbarat topladığı ortaya çıktı.
HAMAS'TAN ELE GEÇİRİLEN BELGELER İNCELENDİ
İsrail merkezli Kanal 12 televizyonuna göre, Hamas mensuplarından ele geçirilen belgeler ışığında, casusluk faaliyetlerinin en az 7 yıl önce başladığını gösterdi. Bu durum, karmaşık ve sofistike bir düşman tarafından yürütülen geniş çaplı bir operasyonu gözler önüne seriyor.
Hamas Sözcüsü Ebu Ubeyde (AA)
İNCE HESAPLANMIŞ HAMLELER
Elde edilen istihbarat arasında, İsrail kurumlarıyla ilgili detaylar, güvenlik kameralarının IP adresleri, seri numaraları ve hatta sınırda görev yapan askerlerin telefon numaraları yer aldı. Bu plan, Hamas'ın operasyonu planlarken hassas ve stratejik alanları nasıl önceliklendirdiğini gösterdi.
Foto: Arşiv
İSRAİL İSTİHBARATININ ÜST DÜZEY YETKİLİLERİ "ŞOKE OLDU"
İsrail İç İstihbarat Servisi Şin-Bet'in (Şabak) eski üst düzey yetkililerinden Şalom Ben Hanan, Kanal 12'ye yaptığı açıklamada, İsrailli yetkililerin Hamas'ı, İran ve diğer gruplarla kıyaslandığında küçük bir tehdit olarak nitelediğini, bu nedenle Hamas'ın bu kadar fazla bilgi toplayabilmesinin şok edici olduğunu söyledi.
Hanan ele geçirilen belgelerle ilgili olarak, "Saldırı hedefleri hakkında bilgi toplayan çok detaylı ve doğru bir istihbarat görüyoruz" ifadelerini kullandı.









