Son dakika: Moskova'da konser salonunda silahlı saldırı! Putin'den ilk açıklama geldi: Herkesi cezalandıracağız
Rusya'nın başkenti Moskova’da bir konser salonunda silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 150 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi ise yaralandı. Ukrayna yaşanan saldırıyla uzaktan yakından alakaları olmadığını duyururken Rusya Devlet Başkanı Putin "Halkımıza yönelik bu saldırıyı hazırlayan, teröristlerin arkasında duran herkesi tespit edip cezalandıracağız." ifadelerini kullandı. Diğer yandan Rusya'da milli yas ilan edilirken Başkan Erdoğan da Rusya Devlet Başkanı Putin'i arayarak taziye mesajlarını iletti. İşte detaylar...
Rusya'nın başkenti Moskova'da bir konser salonuna terör saldırısı düzenlendi. Rus Federal Güvenlik Servisi, Crocus City Hall konser salonuna düzenlenen terör saldırısında 150 kişinin öldüğünü, 100'den fazla kişi yaralandığını duyurdu.
19.36 I ABD'DEN KINAMA MESAJI
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, dün Rusya'nın başkenti Moskova'daki konser salonuna düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadı.
Blinken, yazılı açıklamasında, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerini ileterek, "Terörün her türünü kınıyor, bu korkunç olayın yasını tutan Rus halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu bildirmek istiyoruz." ifadesini kullandı.
Blinken, ABD'nin Moskova'daki ölümcül terör saldırısını şiddetle kınadığını vurguladı.
18.18 BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TAZİYE
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede Putin'e, Moskova'da gerçekleşen terör saldırısı nedeniyle duyduğu derin üzüntüyü ve taziye dileklerini iletti.
15.50 PUTIN: HERKESİ CEZALANDIRACAĞIZ
Rusya'ya, halkımıza yönelik bu saldırıyı hazırlayan, teröristlerin arkasında duran herkesi tespit edip cezalandıracağız. Dikkatlice planlanmış bir terör saldırısının yanı sıra önceden hazırlanmış bir toplu insan katliamıyla karşılaştık. Ukrayna tarafından devlet sınırını geçmeleri için bir pencere hazırlandı

15.45 UKRAYNA: EN UFAK BİR BAĞLANTIMIZ YOK
Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, ülkelerinin, Rusya'nın başkenti Moskova'daki terör saldırısıyla "en ufak bir bağlantısı bulunmadığını" belirtti.
Podolyak, Rusya Federal Güvenlik Servisinin (FSB), Moskova'da "Crocus City Hall" adlı konser salonundaki terör saldırısına katılan teröristlerin "Ukrayna sınırına doğru kaçmaya çalıştığı ve Ukrayna tarafında temasları olduğu" yönündeki açıklamasına yanıt verdi.
Ukrayna'nın, Moskova'daki saldırıyla ilgisinin bulunmadığını kaydeden Podolyak, "Crocus City Hall'deki terör saldırısında Rus yetkililerin 'Ukrayna'nın izi' versiyonunu bekliyorduk. İlkellik ve öngörülebilirlik, Rus güvenlik hizmetlerinin ideal özellikleridir. FSB bunu bir kez daha doğruluyor." ifadelerini kullandı.
Podolyak, Moskova'nın merkez bölgesinde silahlı bir grubun, hiçbir kontrolden geçmeden insanların yoğun bulunduğu bir yere girdiğini, 1,5 saat boyunca ateş açtığını ve Rus kolluk kuvvetlerinin buna herhangi müdahalesinin olmadığını söyledi.
Binaya hasar veren terörist grubun rahat şekilde burayı terk ettiğini dile getiren Podolyak, "Ön veriler ve tanık ifadeleri, saldırganların portrelerini veriyor ve onların radikal İslam temsilcileri ile bağlantısını oldukça açık şekilde gösteriyor. Aranan kişiler, bariz, gösteri niteliğinde bir geçiş yapmak amacıyla aktif çatışmaların olduğu ve her metresi Rus güvenlik güçleriyle dolu ve kapalı sınır geçişlerine doğru ilerliyor." dedi.
Podolyak, "Ukrayna'yı terör saldırısıyla ilişkilendirmeye yönelik herhangi bir girişim kesinlikle savunulamaz. Ukrayna'nın bu olayla en ufak bir bağlantısı yok." değerlendirmesinde bulundu.

15.39 RUSYA'DA MİLLİ YAS
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'daki terör saldırısı nedeniyle 1 günlük ulusal yas (24 Mart) ilan edildiğini duyurdu.
14.10 ÖLÜ SAYISI 143'E YÜKSELDİ
Rusya Soruşturma Komitesi, Moskova'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 143'e yükseldiğini bildirdi.
12.55 CAN KAYBI 115
Rusya Soruşturma Komitesi, Moskova'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 115'e yükseldiğini bildirdi.


















