ABD Yunanistan'ı ikinci plana attı! Siparişleri ertelendi

ABD Yunanistan'ı ikinci plana attı! Siparişleri ertelendi

Amerika Birleşik Devletleri, F-35 savaş uçaklarını envanterine katmayı planlayan Yunanistan'ı ikinci plana attı. Almanya ve Finlandiya'nın toplu F-35 tedarikinin Washington'un önceliklerini değiştirdiği, bu nedenle Atina'nın talebinin toplu sipariş veren iki ülkenin gerisinde kaldığı iddia edildi.

Atina'nın envanterine katmayı planladığı F-35'lerle ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Yunan basını, Washington'un F-35 tedarikinde Almanya ve Finlandiya'ya öncelik vereceğini yazdı.

ABD Yunanistan'ı ikinci plana attı! Siparişleri ertelendi - 1

YUNAN GAZETECİ YAZDI

Yunan gazeteci Dionisis Antonellos, Amerika Birleşik Devletleri'nin önceliklerinin değiştiğini iddia etti. Yunanistan'ın kısa süre içinde savunma sistemine katmayı umduğu F-35'leri yakın zamanda alamayacağını yazdı.

ABD Yunanistan'ı ikinci plana attı! Siparişleri ertelendi - 2

Antonellos, konuya ilişkin yazısında, değişen jeopolitik dengelere dikkati çekti. Almanya'nın 35 adet F-35 almak istediğini hatırlattı. Amerikalıların 'yüzyılın anlaşmasını' da Finlandiya ile imzaladığını vurguladı.

ABD Yunanistan'ı ikinci plana attı! Siparişleri ertelendi - 3

Antonellos, Berlin'in girişiminin ardından Helsinki yönetiminin de 64 adet F-35 almak için imza atması Amerika Birleşik Devletleri'nin önceliklerini değiştirdiğine işaret etti.

ABD Yunanistan'ı ikinci plana attı! Siparişleri ertelendi - 4

"BERLİN VE HELSİNKİ'NİN SİPARİŞİ ATİNA'YI F-35 ALIMINDA GERİ PLANA İTTİ"

Yunan gazeteci, Atina'nın talebinin, toplu sipariş veren iki ülkenin gerisinde kaldığı görüşünde.

ABD Yunanistan'ı ikinci plana attı! Siparişleri ertelendi - 5

Bu nedenle, F-35'lerin üretiminde, öncelikle Almanya ve Finlandiya'nın taleplerinin dikkate alınacak, ardından Yunanistan'ın ihtiyaçlarının karşılanmasına odaklanılacak.

ABD Yunanistan'ı ikinci plana attı! Siparişleri ertelendi - 6

Dionisis Antonellos'a göre, Yunanistan, şu an için sadece Amerika Birleşik Devletleri'nden aldığı Viper tipi helikopterler ve Fransa'dan aldığı Rafale savaş uçakları ile yetinecek.

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin