Son dakika: Zelenskiy'den toplu mezarların bulunduğu Bucha'ya ziyaret: Sorumluları bulmadan rahat etmeyeceğiz! Türkiye'den tepki
Son dakika haberine göre Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus birliklerinin çekildiği Kiev bölgesindeki Bucha ve Irpin kentlerini ziyaret etti. Zelenski yaşananların 'savaş suçu' olduğunu belirterek, sorumluları bulmadan Ukrayna'nın rahat etmeyeceğini belirtti. Öte yandan Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "Bucha'daki katliam görüntüleri dehşet verici, bağımsız bir soruşturma bekliyoruz" denildi.
Ukrayna'nın başkenti Kiev'in kuzeybatısında yer alan Bucha kentinde yüzlerce sivilin cansız bedeninin bulunması tüm dünyada soğuk duş etkisi yarattı.

UYDU GÖRÜNTÜLERİ GELDİ
Uydu teknolojileri şirketi Maxar, Bucha'da bir kilisenin bahçesindeki toplu mezarı gösterdiğini kaydettiği bir fotoğraf yayınladı. Uydu şirketinden yapılan açıklamada, 31 Mart'ta elde edilen görüntünün, "kilisenin güneybatısında yaklaşık 14 metre uzunluğundaki bir mezar alanını gösterdiği" ifade edildi.
Ukrayna Rusya'nın terk ettiği bölgelerde 410 sivile ait cesedin bulunduğunu kaydetti. Buça'da bu sayının 300 civarında olduğu ifade ediliyor.

ZELENSKİ IRPİN VE BUCHA'YI ZİYARET ETTİ
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus birliklerinin çekildiği Kiev bölgesindeki Bucha ve Irpin kentlerini ziyaret etti. Bucha'da Rus konvoyunun imha edildiği noktayı ziyaret eden Zelenskiy, beraberindeki askeri konvoyla birlikte vurulan sivil yerleşim bölgelerinden geçerek bölgeden ayrıldı. Zelenskiy, daha sonra beraberindeki askeri konvoyla birlikte Irpin'e geçerek incelemelerde bulundu.
Bucha'da yaşanan katliamın 'savaş suçu' olduğunu belirten Zelenksi, yaşanan zulümün sorumlularını bulmadan Ukrayna'nın rahat etmeyeceğini belirtti.
Zelenski açıklamasında barış müzakerelerine de değinerek "Rusya ile müzakere çok zor, görüşme sürecinin uzaması Rusya için daha kötü olacak" açıklamasında bulundu.







