Rusya'ya yeni yaptırımlar gelecek: ABD Başkanı Biden'dan Uluslararası Ceza Mahkemesine Putin çağrısı

Rusya'ya yeni yaptırımlar gelecek: ABD Başkanı Biden'dan Uluslararası Ceza Mahkemesine Putin çağrısı

ABD Başkanı Joe Biden yaptığı son dakika açıklamasında Kiev yakınlarındaki Buça kentinde sivillere ait cesetlerin bulunmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Biden, Rusya'ya bu konuda yeni yaptırımların uygulanacağını söylerken "Bu adam gaddar, Buça'da olanlar şoke edici." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "savaş suçları" nedeniyle yargılanması çağrısında bulunarak, Kiev bölgesindeki Buça kentinde sivillere ait cesetlerin bulunmasının ardından Rusya'ya yeni yaptırımlar getireceklerini bildirdi.

Rusya'ya yeni yaptırımlar gelecek: ABD Başkanı Biden'dan Uluslararası Ceza Mahkemesine Putin çağrısı - 1

BU ADAMLAR GADDAR

Biden, Delaware eyaletinden Washington'a dönüşte gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Putin'i daha önce "savaş suçlusu" olarak nitelendirdiğini ve bu konuda haklı çıktığını belirten Biden, "Ukrayna'ya savaşmak için ihtiyaç duydukları silahları da vermemiz gerekiyor. Aynı zamanda (Putin için) bir savaş suçları yargılaması yapılması için tüm detayları toplamalıyız. Bu adam gaddar, Buça'da olanlar şoke edici." ifadesini kullandı.

Rusya'ya yeni yaptırımlar gelecek: ABD Başkanı Biden'dan Uluslararası Ceza Mahkemesine Putin çağrısı - 2

BU BİR SAVAŞ SUÇU

Bir gazetecinin, Buça'da yaşananların "soykırım" olduğunu düşünüp düşünmediğini sorması üzerine Biden, "Hayır, bunun savaş suçu olduğunu düşünüyorum." yanıtını verdi.

Rusya'ya yeni yaptırımlar gelecek: ABD Başkanı Biden'dan Uluslararası Ceza Mahkemesine Putin çağrısı - 3

ABD RUSYA'YA DAHA ÇOK YAPTIRIM UYGULAYACAK

Putin'in yaptıklarının hesabını vermesi gerektiğinin altını çizen Biden, "Rusya'ya daha çok yaptırım uygulayacağız." dedi.

Rusya'ya yeni yaptırımlar gelecek: ABD Başkanı Biden'dan Uluslararası Ceza Mahkemesine Putin çağrısı - 4

NE OLMUŞTU?

Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarındaki Buça şehrini Rus güçlerinden 1 Nisan'da kurtaran Ukrayna ordusu, binaları yıkılmış, sokakları ceset dolu bir şehirle karşılaşmıştı.

Kiev yakınlarındaki kurtarılan yerleşim alanlarında 410 sivilin cesedi bulunmuştu.

Rusya'ya yeni yaptırımlar gelecek: ABD Başkanı Biden'dan Uluslararası Ceza Mahkemesine Putin çağrısı - 5

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin