Ukrayna açıkladı! Rus ordusunun Kiev ve Çernigiv'den çekilmesi devam ediyor | Karadeniz'de görülen mayınlarla ilgili açıklama
Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, salı günü İstanbul'da gerçekleşen tarihi görüşme sonrası barış umutları yeşerdi. İstanbul'daki görüşmelerde Ukrayna tarafı tarafsızlık karşılığında güvenlik garantisi talep etti ve Türkiye dahil 9 ülkenin garantör olmasını istedi. Rusya da diyalog için Kiev ve Çernihiv’de operasyonları azalttığını açıkladı. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun Kiev ve Çernigiv bölgelerinden çekilmesinin devam ettiğini bildirirken, 26-28 Mart'ta Türkiye ve Romanya'da görülen deniz mayınlarıyla ilgili açıklama da geldi.
Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun Kiev ve Çernigiv bölgelerinden çekilmesinin devam ettiğini bildirdi.
Genelkurmay Başkanlığının Facebook hesabından yapılan açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşının 34. gününde son durum değerlendirildi.

Rus ordusunun Kiev şehrini kuşatma görevini yerine getiremediği belirtilen açıklamada, Kiev ve Çernigiv bölgelerinden çekilmeye devam eden Rus ordusunun muhtemelen birliklerini ülkenin doğu yönünde yoğunlaştıracağı belirtildi.
Açıklamada, Donetsk yönünde saldırılarına devam eden Rus ordusunun, Kreminna ve Mariupol yerleşim bölgelerine hava ve füze saldırıları düzenlediği ve Stepnogorsk, Orihov ve Gülyaypole yerleşimlerinin yakınındaki Ukrayna Savunma Kuvvetleri birimlerinin mevzilerine topçu ateşi açtığı ifade edildi.

Ayrıca, Rus ordusunun Karadeniz ve Azak bölgelerinin yanı sıra Volınsk, Polinsk, Siversk, Tavriçeskoye ve Slavyansk yerleşim birimlerini elinde tutmaya çalıştığı, Luhansk bölgesindeki Popasna, Rubijne yerleşimlerinin kontrolünü ve Mariupol şehrini de ele geçirmeye odaklandığı kaydedildi.







