Rus işgali tehdidi çok yüksek! ABD ile Rusya arasında gerilim zirvede! İşgal başlıyor mu?
Rusya - Ukrayna geriliminde her geçen dakika yeni bir gelişme yaşanırken ABD Başkanı Joe Biden'dan açıklama geldi. Biden Rusya'nın Ukrayna'yı birkaç gün içinde işgal etme riskinin çok yüksek olduğunu vurgularken Putin ile bir telefon görüşmesi planlamadığının altını çizdi. Rusya tarafından ABD'ye verilen yanıtta ise ABD'nin bölgeden tüm askerlerini çekmesi gerektiğini belirtirken aksi duruma yönelik "askeri-teknik tedbirler uygulamak zorunda kalacağız" ifadeleri kullanıldı. İşte bölgeden
ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın "birkaç gün" içinde Ukrayna'yı işgal etme riskinin "çok yüksek" olduğunu belirtti. Biden ayrıca Putin ile bir telefon görüşmesi planlamadığının da altını çizdi.

"ASKERİ TEDBİRLERİ DEVREYE SOKARIZ"
Rusya tarafından ABD'ye verilen yanıtta ise "ABD'nin, güvenliğimizin yasal garantileri konusunda hazır olmaması durumunda, askeri-teknik tedbirler uygulamak zorunda kalacağız" ifadelerine yer verildi.

LAVROV DAHA ÖNCEDEN DUYURMUŞTU
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio ile görüşmesinin ardından, "Güvenlik garantileri taslağına ilişkin cevap mektubunu bugün ABD'ye göndereceğiz" demişti.
Rusya'nın ABD ve NATO'ya sunduğu güvenlik garantileri taslağına muhataplarından cevap aldıklarını, kendilerinin de bu cevaba karşı bir cevap hazırladığını ifade eden Lavrov, "ABD tarafının cevabının analizlerini tamamlıyoruz. Çok yakın bir zamanda durumun nereye varacağını öğreneceğinizi umuyorum. En azından bugün bu mektubu ABD tarafına göndereceğiz" dedi.
Kendi gönderdikleri mektubun kamuoyu tarafından bilinmesi gerektiğinin altını çizen Bakan Lavrov, "Aksi takdirde Washington ve Brüksel'deki meslektaşlarımızın tercih ettiği gibi gizli tutulursa kamuoyu bu sefer Rusya ile Ukrayna sınırında neler olup bittiğiyle alakalı yalan bilgiler, düpedüz propagandalarla tıkanacak" ifadelerini kullandı.








