Rusya'nın Navalny operasyonunun görüntüleri ortaya çıktı! Karakolda mahkeme kurdular ve...
Putin'e muhalifliğiyle tanınan Aleksey Navalny, Almanya'dan Rusya'ya gitti. Moskova'ya inen Aleksey Navalny bir kez daha gözaltına alındı. Aleksey Navalny'ye ulaşmaya çalışanlar emniyet güçlerini geçemedi. Rus polislerin gerçekleştirdiği operasyonun görüntüleri dünya basınından büyük yankı uyandırdı.
Aleksey Navalny Rusya'nın başkenti Moskova'ya iniş yaptıktan sonra gözaltına alındı. Apar topar götürülen Aleksey Navalny'ye kimse ulaşamadı. Rus emniyet güçlerinin 'uyuyor' diyerek avukatlarını dahi yanına sokmadığı Aleksey Navalny'nin yargılanmasına geçildi. Mahkemeye götürülmeyen Aleksey Navalny için mahkeme ayağına getirildi.

15 ŞUBAT'A KADAR GÖZALTI KARARI
Dünya basınının olayların bitmesinin ardından öğrendiği mahkeme Moskova'nın dışındaki polis karakolunda kurulan derme çatma bir yerde yapıldı. Navalny'nin yolsuzluk suçlamalarıyla mahkemeye çıkacağı 15 Şubat'a kadar gözaltında tutulmasına karar verdi.

OPERASYONUN GÖRÜNTÜLERİ OLAY OLDU
Almanya'dan ülkesine dönüşü sonrası Moskova'da tutuklanan Rus muhalif lider Aleksey Navalny, mahkemenin kendisini yargılamadan önce 30 gün tutuklu kalmasına karar vermesine tepki gösterdi.

Navalny, halka "sokaklara çıkma" çağrısı yaptı. Aleksey Navalny, YouTube'da yayımlanan videoda "Korkmayın, sokaklara çıkın. Benim için değil, kendiniz ve geleceğiniz için çıkın" dedi.











